حدود سال 2007، سایفون قهوه (یا ظرف خلاء) در میان متخصصان قهوه احیا شد. باریستاها از سایفون ها به همان روشی که از پورتافیلترها استفاده می کردند استفاده می کردند: آپدوز شده، به صورت تفسیری کم استخراج شده، و پیچیده شده در شنل جادوگری از تئاتر و علم جیبی. در حالی که برخی از کافهها هنوز سایفون سرو میکنند، آنها مانند گذشته محبوب نیستند – اما این بدان معنا نیست که دوستداشتنی و خوشمزه نیستند!
انواع مختلفی از سایفون وجود دارد، از جمله Hario TCA-2، TCA-3، TCA-5، و فیلترهای مشابه با فیلترهای پارچه ای یا کاغذی. امروز TCA-5 را با فیلتر کاغذی بررسی خواهیم کرد. فیلترهای پارچه ای همه جا وجود دارند، اما با توجه به کارهایی که در ساخت و تمیز کردن یک سایفون انجام می شود، استفاده از آن همیشه عملی نیست، بنابراین نگهداری فیلتر پارچه ای در آب در یک کیسه زیپلاک تکنیکی است که آزمایش زمان را دوام نیاورده است.
استفاده از قهوه ساز سایفون بسیار سرگرم کننده و تماشایی است. از این روش برای دم کردن قهوه در مهمانی و دورهمی هایتان استفاده کنید؛ میتواند برای مهمان هایتان جالب باشد.
تهیه قهوه سایفون:
- قهوه ساز سایفون دار
- سایفون فیلتر قهوه
- قهوه آسیاب شده
- آب گرم
- منبع گرما (ما از مشعل بوتان استفاده می کنیم)
- فنجان
- چیزی که دوست دارید داشته باشید:
- ظرف آبخوری
- آسیاب برای قهوه
- کتری با آب گرم
- مقیاس قهوه
- دماسنج
- کرونومتر
- قاشق چوبی
برای خرید قهوه ساز های مختلف میتوانید به سایت ها یا فروشگاه های محلی تان مراجعه کنید.
آماده کردن قهوه برای قهوه ساز سایفون
35 گرم قهوه بریزید و آب جوش خود را شروع کنید. قهوه را “متوسط” آسیاب کنید، انگار که شن ساحل است. کره زیرین را روی ترازو قرار دهید و 560 گرم آب وزن کنید. شروع با آب با دمای اتاق امکان پذیر است، اما استفاده از کتری برای پیش گرم کردن آب سریعتر از گرم کردن آب در کره زمین با مشعل بوتان است. مشعل را در بالاترین حالت خود قرار دهید و کره زیرین را روی آن قرار دهید. در این فاصله، نگهدارنده فیلتر کاغذی خود را جمع کنید و فیلتر کاغذی را با آب داغ شستشو دهید. مجموعه فیلتر را در محفظه بالایی قرار دهید و آن را محکم کنید. برای قهوه ساز سایفون می توانید از قهوه عربیکا یا قهوه روبوستا را با توجه به علایقتان انتخاب کنید.
تنظیم قهوه ساز سایفون
همانطور که آب شروع به نزدیک شدن به یک جوش می کند (حباب های کوچک اما کاملاً غلت نمی خورد)، محفظه بالایی را روی کره پایینی بچرخانید تا مهر و موم خوبی ایجاد شود.
دما آب قهوه ساز سایفون
برای کاهش دما با بالا آمدن آب به بالای کره آماده شوید. بعد از شروع به بالا آمدن آب و قبل از اینکه آب به پایان برسد حرارت را به میزان قابل توجهی کاهش دهید تا زمانی که شعله به سختی قابل مشاهده باشد. این باید منجر به دمای آب دم در حدود 200oF/93oC شود.
اضافه کردن قهوه به قهوه ساز سایفون
هنگامی که آب به داخل محفظه بالایی رسید و شعله به گونه ای قرار گرفت که آب را بالا نگه دارد، قهوه آسیاب شده را اضافه کنید و تایمر خود را برای 10 دقیقه تنظیم کنید.
همزدن قهوه ساز سایفون
قهوه را به آرامی با قاشق چوبی مخلوط کنید تا به خوبی خیس بخورد. ما طرفدار یک حرکت پارویی متوسط به جلو و عقب هستیم، فقط به اندازه ای که آن را خیس کنید. حدود ساعت 00:30، پوسته قهوه را دوباره به آرامی اشباع کنید.
خروج قهوه از قهوه ساز سایفون
مشعل را خاموش کرده و به طور کامل از زیر سایفون خارج کنید. قهوه پس از کمی مکث شروع به کاهش می کند. نگران نباشید. وقتی قهوه شروع به پایین آمدن کرد، یک دست و پا زدن متوسط دیگر به آن بدهید. ما این را به یک هم زدن شدید که باعث می شود آسیاب ها یک گنبد تشکیل دهند ترجیح می دهیم. کل تخلیه باید تقریباً یک و نیم دقیقه طول بکشد. اگر این ارقام دقیقاً با هم جمع نمی شوند نگران نباشید. قهوه را بچشید و بر اساس طعم و نه زمان، تنظیمات مناسب آسیاب را انجام دهید.
بیشتر سایفون ها دارای نوعی لامپ روح هستند، اما ما دوست داریم از مشعل های فندکی سیگار رومیزی بوتان قابل شارژ مجدد استفاده کنیم زیرا انعطاف پذیر و قابل اعتماد هستند.
TCA-5 و ظرفیتهای مشابه برای تولید مقادیر بالاتر قهوه مشخص شدهاند، اما نزدیکتر به ظرفیت واقعی آنها، خطر توقف در کاهش بیشتر و بیشتر میشود.
مانند AeroPress به سایفون نزدیک شوید زیرا محیطی با دمای پایدار با امتیاز زمان استخراج مستقل از گرانش را نیز ارائه می دهد. با AeroPress، پس از ایجاد یک عادت مطمئن، آزادانه زمان استخراج را آزمایش کرده و آسیاب کنید.
تنظیم دما کمی پیچیده تر است. بدون شک، یک دماسنج دیجیتالی با قابلیت خواندن فوری برای آزمایش دمای آب قبل از ریختن قهوه آسیاب شده مفید است. نگه داشتن شعله داغ تر از طریق استخراج، بخار بیشتری تولید می کند که دمای آب در محفظه دم را افزایش می دهد. چسباندن کره زمین خیلی سریع و پایین آوردن شعله خیلی کم ممکن است دمایی را در قسمت پایین قابل قبول ایجاد کند، اما توجه داشته باشید که دما در طول استخراج ثابت می ماند، به جای کاهش در طول زمان مانند رویکرد فیلتر. توصیه ما این است که به برنامه پایبند باشید و هر بار یک متغیر را تغییر دهید.
نکات دم کردن قهوه با سایفون
عوامل مختلفی سرعت عصاره قهوه را تعیین می کنند، از جمله سطح، دمای آب، هم زدن، سرعت جریان و غیره. هنگامی که به قوام، اطمینان و مسلط شدید، سعی کنید متغیرها را کمی تنظیم کنید. ریزتر آسیاب کنید و از آب کمی سردتر استفاده کنید. آن را خشن تر آسیاب کنید و مدت طولانی تری آن را خیس کنید. این عمل متعادل کننده ظریف به این معنی است که هیچ روش صحیحی برای انجام هر یک از این موارد وجود ندارد. به سادگی از مغز خود استفاده کنید، اما مهمتر از همه، اجازه دهید سلیقه تان شما را هدایت کند.
هنگام خرید قهوه حتما به تازگی قهوه تان توجه کنید. سعی کنید قهوه را خودتان آسیاب کنید؛ تا به تازگی قهوه بتوانید اطمینان بیشتری بکنید.
به طور کلی، اگر قهوه رقیق، توخالی، علفدار، اسیدی یا فاقد شیرینی باشد، به اندازه کافی استخراج نشده است. موثرترین تکنیک برای رفع این مشکل، تنظیم دقیق آسیاب و ثابت نگه داشتن بقیه موارد است. اگر دم کرده تلخ، خشن یا قابض باشد، بیش از حد استخراج شده است. دفعه بعد سعی کنید آسیاب را درشت کنید.