تاریخچه ای اسپرسو
در عصر مدرن، قهوه اسپرسو توسط میلیون ها نفر در سراسر جهان مصرف می شود و نوشیدنی خوشمزه انرژی زای است که در اشکال و اندازه های مختلف وجود دارد، برای تهیه قهوه اسپرسو شما هم میتوانید از پودر قهوه روبوستا و هم از پودر قهوه عربیکا و هم ترکیبی از آنها استفاده کنید
انقلاب اسپرسو بیش از 100 سال است که وجود دارد.آن زمان مقدار شگفت انگیزی از آن وجود داشته است ،نو آوری ها همه اینها به نوشیدنی منجر شده است که ما امروز از آن لذت میبریم .برای قدر دانی از دستگاه اسپرسو مهم است بدانیم چگونه به اینجا رسیده است .
درسال 1884، فرهنگ کافه داری قهوه را در سراسر اروپا گسترش پیدا میکند . در این سال، آنجلو موریوندو حق ثبت اختراع را برای اولین دستگاهی که دستههای بزرگ قهوه را با استفاده از بخار و آب دم میکند، ارائه میکند. دستگاه موریوندو هرگز به صورت تجاری تولید نشد و هیچ نمونه ای از آن باقی نمانده است.
قهوه اسپرسو چیست
در ساده ترین شکل ، اسپرسو در اصل یک قهوه سیاه قوی است که تحت فشار شدید دم می شود.
اولین حضور قهوه اسپرسو
اسپرسو اولین حضور خود را در نمایشگاه جهانی 1906 در میلان انجام می دهد. Luigi Bezzera و Desidero Pavoni ایده موریوندو را گرفته اند و دستگاهی با دیگ عمودی ساخته اند که یک فنجان قهوه را در چند ثانیه دم می کند. این اولین باری بود که مردم قهوه را که به که راحتی درست می شود را تجربه می کنند قهوه ای که این دستگاه تولید می کنند با آنچه امروز می بینیم بسیار متفاوت است. فشار در پورتافیلتر توسط بخار 1.5 تا 2 بار ایجاد می شود. آب در تماس با بستر قهوه در حال جوشیدن است. شلیک ها آبکی و تلخ هستند.اما استقبال گستردهای از آنها به دست نیامد.
قهوه اسپرسو پس از جنگ جهانی
دهه 1920 قهوه پس از جنگ جهانی اول در سراسر ایتالیا پخش می شود. پیر آردوینو مخترعی است که رویای ساخت دستگاهی را دارد که برای ایجاد فشار برای دم کردن، به بخار متکی نباشد. او پیستونهای پیچ و پمپهای هوا را میکشد و ثبت اختراع میکند، اما نمیتواند آنها را کار کند.او همچنین یک بازاریاب و تاجر موفق است. او هنرمندی را برای ایجاد پوسترها استخدام می کند، مانند مردی با کت زرد که در قطار آویزان است، که امروزه نمادین باقی مانده است. کمپین او اسپرسو را مد می کند. آردوینو جزو اولین شرکت هایی است که صادرات ماشین آلات را از ایتالیا به کشورهای دیگر در سراسر جهان آغاز کرد. او در پاریس ویترینی باز می کند و ماشین آلات را به کافه های پاریس می فروشد.
اولین دستگاه اسپرسو ساز
سال1927 جوزپه بامبی یک صنعتگر برنج است که در فلورانس ایتالیا زندگی می کند. بامبی به پیروی از پدر و پدربزرگش که آنها نیز فلزکاران بسیار ماهری بودند، یک کارگاه کوچک راه اندازی می کند و قراردادهایی را برای طراحی و ساخت چراغ های جلو قطار برای شرکت ملی راه آهن انجام می دهد. بامبی با تاجری به نام آقای گالتی ملاقات میکند که یک فرصت تجاری را در فرهنگ رو به رشد کافههای ایتالیا میبیند. گالتی از بامبی می خواهد 12 دستگاه اسپرسوساز بسازد تا بتواند آنها را به کافه های فلورانس بفروشد. بامبی اولین دستگاه اسپرسوساز خود، فیورنزا را ایجاد می کند، اما گالتی قادر به فروش دستگاه ها نیست. بامبی با فروشنده ای روبرو می شود که موفقیت زیادی در فروش دستگاه های اسپرسوساز داشته است و بامبی متقاعد شده است که دستگاه های اسپرسوساز واقعا راه رو به جلو هستند. برادر بامبی، برونو، یک فروشنده طبیعی، به کارگاه جوزپه می پیوندد و l’Occicina Fratelli Bambi را تشکیل می دهد. آنها برای ساخت اولین دستگاه اسپرسوساز خود سر کار می روند. آنها نام اولین ماشین خود را La Marzocco می گذارند، پس از مجسمه معروف دوناتلو از یک شیر نشسته با سپر دارای نماد فلورانس.
فروش اولین دستگاه اسپرسو
هه 1930 در این دهه های اولیه اسپرسو، فروش هر دستگاه به سختی انجام میشود. در یک داستان، برادران بامبی یک مشتری احتمالی در ویتربو، نزدیک رم دارند. تنها وسیله حمل و نقلی که دارند موتورسیکلت با گاری است. برادران به همراه فروشنده خود دستگاه اسپرسو را در ماشین کناری بار می کنند، سوار دوچرخه می شوند و به سمت ویتربو می روند. جاده ها ناهموار است، یا شاید راننده سرحال نیست، اما به هر دلیلی، موتورسیکلت از کنترل خارج می شود و از روی خاکریز تصادف می کند. موتور سیکلت ضربه می بیند، اما دستگاه اسپرسوساز از بین می رود. یک کامیون همه آنها را برمی دارد و به نزدیکترین مکانیک می برد. مکانیک موتور سیکلت را تعمیر می کند و آنها به محل یکی از اقوام در رم می روند. در آنجا دستگاه اسپرسوساز را برچیده و تعمیر می کنند. آنها پس از تعمیر دستگاه آنقدر بی پول می شوند که برای رسیدن به خانه وام می گیرند. در راه، آنها در شهر تپه ای توسکانی سن جیمینیانو توقف کردند. صاحب یک بار از دستگاه اسپرسوساز نسخه ی نمایشی می خواهد. او در نهایت دستگاه را می خرد. هنوز هم امروزه این بار از La Marzocco استفاده می کند.
دستگاه اسپرسو
دستگاههای اهرمی پیکربندی استاندارد برای دستگاههای اسپرسوساز برای تقریباً یک دهه هستند، تا اینکه ارنستو والنته دستگاه اسپرسوساز Faema E61 را در سال 1961 معرفی کرد. E61 به طور مکانیکی آب را با فشار 9 بار از طریق بستر قهوه پمپ میکند. این باعث افزایش قوام میشود و استفاده از آن برای باریستاها در یک کافه بسیار آسانتر است.
دستگاه اسپرسوساز با دو دیگ مستقل:
در سال 1970، La Marzocco اولین تولید کننده دستگاه اسپرسوساز بود که یک دستگاه اسپرسوساز با دو دیگ مستقل ساخت – یکی برای بخار و دیگری برای دم کردن قهوه. La Marzocco GS – که مخفف Gruppo Saturo است، “گروه اشباع” یک سیستم دم آوری مداوم را معرفی می کند که سر گروه مستقیماً به دیگ قهوه جوش داده می شود. آبی که برای دم کردن قهوه استفاده می شود را می توان تا دمای خاصی گرم کرد و بدون خروج از گروه می توان آن را مستقیماً روی بستر قهوه قرار داد. این سیستم درجه بالاتری از ثبات دما را نسبت به هر دستگاه اسپرسوساز مدل قبلی ارائه می دهد. فناوری معرفی شده در La Marzocco GS پایه ای است که اسپرسوسازهای La Marzocco آینده بر روی آن ساخته می شوند.
در سال 1978، کنت باک، کارآفرین آمریکایی و دوستانش یک ساندویچ فروشی در سیاتل خریدند. در پشت مغازه یک دستگاه اسپرسوساز عمودی دیگ بخاری قدیمی وجود داشت که باک شروع به سر زدن به آن می کند تا ببیند آیا می تواند آن را به کار ببرد. Bakke مجذوب این دستگاه می شود و یکی از دوستان به او پیشنهاد می کند که اگر می تواند تعمیر آنها را یاد بگیرد، شاید آنها باید به دنبال واردات و فروش آنها در ایالات متحده باشند.
باک و گروه کوچکی از دوستانش به ایتالیا سفر میکنند و با تعدادی از تولیدکنندگان دستگاه اسپرسو ملاقات میکنند و به دنبال تبدیل شدن به توزیعکنندگان ایالات متحده هستند. او به لامارزوکو سفر می کند و جوزپه بامبی و پسرش پیرو را ملاقات می کند. این افراد توافقنامه ای را برای واردات ماشین آلات La Marzocco به ایالات متحده انجام می دهند
فرهنگ کافه داری در ایتالیا
هوارد شولز اخیراً به عنوان مدیر بازاریابی و عملیات به استارباکس پیوسته است.که در آن زمان فقط یک شرکت برشته سازی بود. او در سال 1983 برای خرید قهوه به میلان سفر میکند و فرهنگ کافهداری ایتالیا الهام میبخشد شولتز که متقاعد شده است می تواند مدل مشابهی را در ایالات متحده ایجاد کند، سعی می کند استارباکس را متقاعد کند تا کافه ها را توسعه دهد. مالکان فقط میخواهند لوبیا را برشته کنند، بنابراین شولتز استارباکس را ترک میکند و Il Giornale را راهاندازی میکند، آزمایش او برای آوردن فرهنگ کافههای ایتالیایی به ایالات متحده. Il Giornale از دستگاه های اسپرسوساز La Marzocco GS استفاده می کند.
تا پایان دهه 1990، استارباکس یک موسسه است. یک شرکت این دستگاه از La Marzocco Linea به دستگاه های اسپرسوساز فوق خودکار تغییر می کند.
ظهور جدید
اما نسل جدیدی از روستر قهوه و کافهها در سراسر کشور و جهان شروع به ظهور میکنند. به آهستگی، در ابتدا و سپس با سرعت بیشتری،به فروش قهوه و ارتقاء قهوه میپردازند.
این برشتهها و مغازههای مستقل به موج سوم قهوه تبدیل شدهاند.بسیاری از این کارآفرینان برای اولین بار قهوه اسپرسو را در دستگاه های اسپرسوساز La Marzocco تجربه کردند. La Marzocco Linea به سیگنالی از جنبش قهوه موج سوم تبدیل می شود و سطحی از تجربه، تخصص و تعهد را به این صنعت ارتباط می دهد.
مسابقات جهانی باریستا
جامعه موج سوم همچنان به دنبال راه هایی برای جمع شدن، به چالش کشیدن یکدیگر برای رشد و پیشبرد قهوه است. در تلاش برای ارتقای نقش و مهارت در باریستا بودن، مسابقات جهانی باریستا شکل می گیرد. La Marzocco به عنوان اولین اسپانسر دستگاه اسپرسوساز مسابقه شرکت می کند. از طریق حمایت مالی، La Marzocco روابط کلیدی با باریستاها را ایجاد می کند که ورودی ارزشمندی را ارائه می دهند که در فرآیند توسعه La Marzocco گنجانده شده است.
به طور خاص، تقاضای فزاینده برای دمای بسیار پایدار دم، La Marzocco را به سمت توسعه ماشینی سوق می دهد که به پایدارترین دستگاه در دما در بازار تبدیل شود.
La Marzocco GB5 در سال 2005 عرضه شد. سیستم پایداری حرارتی تعدادی ویژگی را معرفی می کند که برای ارائه دمای فوق العاده دقیق و فوق العاده پایدار طراحی شده اند. این ویژگی ها شامل سیستم پیش گرمایشی است که آب سرد را قبل از ورود به دیگ قهوه گرم می کند، سیستم PID برای حفظ دمای آب تا 5/0 درجه و دیگ های مخصوص طراحی شده برای کمک به حداکثر کردن پایداری.
اسپرسو ساز خانگی
در طول توسعه GB5، صاحبان La Marzocco شروع به رویاپردازی در مورد دستگاه اسپرسوساز خانگی ایده آل خود کردند. آنها به یاد آوردند که La Marzocco GS اصلی در حال تولید بود و یک GS یک گروهی به خوبی روی پیشخوان آشپزخانه قرار می گرفت و اسپرسوی حرفه ای را در خانه تحویل می داد – در زمانی که یافتن اسپرسو با کیفیت بالا در ایالات متحده دشوار بود. . آنها تیم تحقیق و توسعه La Marzocco را تشویق کردند تا ماشینی با استفاده از اجزای جدیدترین و دقیق ترین مدل خود، GB5 بسازند، اما با ردپایی کوچک و ارجاع طراحی به La Marzocco GS اصلی. نتیجه یک ماشین واقعا حرفه ای است که با ولتاژ 110 ولت کار می کند، روی پیشخوان آشپزخانه قرار می گیرد و به تاریخچه طراحی و رهبری فنی La Marzocco اشاره می کند. آنها GS3 را ایجاد می کنند. دستگاه استاندارد طلایی برای باریستا در خانه.