مقدار کافئین در یک فنجان قهوه می تواند بر اساس نوع، اندازه سروینگ و تنوع دانه متفاوت باشد.
قهوه بزرگترین منبع غذایی کافئین است.
میتوان گفت حدود 95 میلی گرم کافئین از یک فنجان قهوه متوسط وجود دارد.
با این حال، این مقدار بین نوشیدنی های مختلف قهوه متفاوت است و می تواند از صفر تا بیش از 500 میلی گرم متغیر باشد.
کدام نوع غذاها و نوشیدنی ها حاوی کافئین هستند؟
کافئین را می توان به طور طبیعی در گیاهانی که برای تهیه قهوه، چای و شکلات استفاده می کنیم، یافت می شود. همچنین در برخی از گیاهانی که به عنوان طعمدهنده استفاده میشوند، مانند گوارانا، یا چایهای جایگزین رایج در آمریکای جنوبی، مانند یربا میت یافت میشود.
چه عواملی بر محتوای کافئین تأثیر می گذارد؟
محتوای کافئین قهوه به عوامل زیادی بستگی دارد، مانند:
- نوع دانه های قهوه: انواع مختلفی از دانه های قهوه موجود دارد که ممکن است به طور طبیعی حاوی مقدار متفاوتی کافئین باشد.
- برشته کردن: کبابهای روشنتر کافئین بیشتری نسبت به رستهای تیرهتر دارند، اگرچه کبابهای تیرهتر طعم عمیقتری دارند.
- نوع قهوه: محتوای کافئین می تواند به طور قابل توجهی در بین قهوه دم شده منظم، اسپرسو، قهوه فوری و قهوه بدون کافئین متفاوت باشد.
- اندازه سرو: «یک فنجان قهوه» میتواند از 30 تا 700 میلیلیتر (1 تا 24 اونس) متغیر باشد که بر محتوای کل کافئین تأثیر زیادی دارد.
چه مقدار کافئین در یک فنجان قهوه وجود دارد؟
عامل اصلی تعیین کننده محتوای کافئین انواع قهوه ای است که می نوشیم .
قهوه دم کرده:
دم کردن قهوه رایج ترین روش برای تهیه قهوه در ایالات متحده و اروپا است.
قهوه دمی که به عنوان قهوه معمولی نیز شناخته می شود، با ریختن آب داغ یا جوش بر روی دانه های آسیاب شده قهوه، که معمولاً در فیلتر موجود است، تهیه می شود.قهوه ای که از طریق کاغذ فیلتر شده است (مثلاً در Aeropress یا V60) ممکن است سالم تر از قهوه ساخته شده با فیلتر فلزی (مثلاً در یک کافه) یا بدون فیلتر باشد.
یک فنجان قهوه دم کرده (8 اونس) حاوی حدود 70 تا 140 میلی گرم کافئین یا به طور متوسط حدود 95 میلی گرم است.
دمای دم کردن خیلی مهم نیست. در حالی که برخی از متخصصان پاکسازی ادعا می کنند که ریختن آب جوشیده شده به طور مستقیم روی تفاله قهوه شما طعم را می سوزاند، به نظر می رسد تأثیر کمی بر ترکیبات مفید داخل آن داشته باشد.
قهوه اسپرسو:
قهوه اسپرسو با فشار دادن مقدار کمی آب داغ یا بخار از طریق دانه های ریز آسیاب شده تهیه می شود.
اگرچه اسپرسو کافئین بیشتری نسبت به قهوه معمولی در هر حجم دارد، اما معمولاً در هر وعده مقدار کمتری کافئین دارد، زیرا وعده های اسپرسو معمولا کم هستند.
یک شات اسپرسو به طور کلی حدود 30 تا 50 میلی لیتر (1 تا 1.75 اونس) است و حدود 63 میلی گرم کافئین دارد.
بنابراین یک شات دوبل اسپرسو حاوی تقریباً 125 میلی گرم کافئین است.
نوشیدنی های مبتنی بر اسپرسو:
بسیاری از نوشیدنی های قهوه محبوب از شات های اسپرسو مخلوط با انواع و مقادیر مختلف شیر تهیه می شوند.
اینها عبارتند از لاته، کاپوچینو، ماکیاتو و آمریکایی.
از آنجایی که شیر حاوی کافئین اضافی نیست، این نوشیدنی ها حاوی همان مقدار کافئین اسپرسو مستقیم هستند.
یک تک (کوچک) به طور متوسط حاوی حدود 63 میلی گرم کافئین و دو برابر (بزرگ) حدود 125 میلی گرم است.
قهوه فوری:
قهوه فوری از قهوه دم کرده ای که در حالت انجمادی یا اسپری خشک شده است تهیه می شود. به طور کلی در قطعات بزرگ و خشک است که در آب حل می شود.
برای تهیه قهوه فوری کافی است یک یا دو قاشق چایخوری قهوه خشک را با آب داغ مخلوط کنید. نیازی به دم کردن قهوه نیست.
قهوه فوری معمولاً حاوی کافئین کمتری نسبت به قهوه معمولی است و یک فنجان آن تقریباً 30 تا 90 میلی گرم دارد.
کافین قهوه عربیکا و روبوستا:
دانه قهوه روبوستا تا 2.5 درصد کافئین دارد در حالی که قهوه عربیکا به طور کلی بیش از 1.7 کافئین ندارد.به دلیل کاشت راحت تر و رسیدگی کمتر،قیمت قهوه روبوستا نسبت به قهوه عربیکا پایین تر است
قهوه بدون کافئین:
قهوه بدون کافئین کاملاً بدون کافئین نیست.
ممکن است حاوی مقادیر متفاوتی کافئین باشد که از 0 تا 7 میلیگرم در هر فنجان متغیر است و فنجان متوسط آن حاوی 3 میلیگرم است.
با این حال، بسته به نوع قهوه، روش کافئینزدایی و اندازه فنجان، برخی از انواع ممکن است حاوی مقادیر بیشتری کافئین باشند.
آیا برندهای تجاری کافئین بیشتری دارند؟
برخی از برندهای تجاری قهوه حاوی کافئین بیشتری نسبت به قهوه معمولی و خانگی هستند.
کافیشاپها به خاطر اندازههای بزرگ فنجانهایشان که میتواند تا 700 میلیلیتر (24 اونس) باشد. مقدار قهوه در چنین فنجان هایی معادل حدود 3-5 فنجان قهوه با اندازه معمولی است.
استار باکس:
استارباکس احتمالاً شناخته شده ترین کافی شاپ در جهان است. که فروش قهوه با کافئین ترین موجود را ارائه می دهد،که در خرید قهوه بسیار شناخته شده است .
محتوای کافئین قهوه دم شده در استارباکس به شرح زیر است (8، 9):
- کوتاه (8 اونس): 180 میلی گرم
- قد (12 اونس): 260 میلی گرم
- گراند (16 اونس): 330 میلی گرم
- Venti (20 اونس): 415 میلی گرم
علاوه بر این، یک شات اسپرسو در استارباکس حاوی 75 میلی گرم کافئین است.
در نتیجه، تمام نوشیدنیهای کوچک و مبتنی بر اسپرسو حاوی ۷۵ میلیگرم کافئین هستند. این شامل لاتهها، کاپوچینوها، ماکیاتوها و آمریکاییها، در میان دیگران است.
قهوه بدون کافئین استارباکس حاوی 15 تا 30 میلی گرم کافئین است که بستگی به اندازه فنجان دارد.
مک دونالد:
مک دونالد در سرتاسر جهان قهوه می فروشد، اغلب با نام تجاری مک کافه.
با این حال، با وجود اینکه یکی از بزرگترین فست فودهای زنجیره ای هست، که قهوه می فروشد، و نیز میزان کافئین قهوه خود را استاندارد یا محاسبه نمی کند.
به عنوان یک تخمین، محتوای کافئین قهوه دم کرده آنها حدود (11) است:
- کوچک (12 اونس): 109 میلی گرم
- متوسط (16 اونس): 145 میلی گرم
- بزرگ (21-24 اونس): 180 میلی گرم
اسپرسو آنها حاوی 71 میلی گرم در هر وعده است و بدون کافئین حاوی 8 تا 14 میلی گرم بسته به اندازه فنجان است.
چگونه می توانم بدون ایجاد عوارض ناخوشایند مصرف کافئین را کاهش دهم؟
اگر عادت دارید هر روز نوشیدنیهای حاوی کافئین بنوشید و میخواهید این نوشیدنیها را کاهش دهید، بهتر است این کار را به تدریج انجام دهید. توقف ناگهانی می تواند باعث علائم ترک مانند سردرد، اضطراب و عصبانیت شود. برخلاف ترک مواد افیونی یا الکل، ترک کافئین خطرناک نمی باشد، اما می تواند ناخوشایند باشد.
قهوه به چه شکل شمارا بیدار میکند ؟
کافئین به عنوان یک محرک سیستم عصبی مرکزی عمل می کند ،شما را هوشیارتر و متمرکزتر می کند، اما به طور کل تحریک پذیرتر و مضطرب تر می شود. همه اینها به گیرنده های آدنوزین بدن شما مربوط می شود که به تنظیم ضربان قلب، جریان خون و چرخه خواب و بیداری کمک می کند. وقتی آدنوزین یک ترکیب آلی که به طور طبیعی در بدن شما وجود دارد به این گیرندهها متصل میشود، واکنشهای فیزیولوژیکی را تحریک میکند که منجر به کاهش فعالیت سلولی میشود و اغلب باعث خواب آلودگی و خواب میشود.
کافئین می تواند سلول های عصبی شما را فریب دهد و در عوض به آنها متصل شود و از انجام کار آدنوزین جلوگیری کند. این امر باعث افزایش هوشیاری میشود، در حالی که به انتقالدهندههای عصبی محرک مغز (مانند دوپامین) اجازه میدهد تا کار کنند. این باعث می شود که برای بسیاری از افراد یک تقویت کننده خلق و خو باشد، اما همچنین می تواند منجر به اضطراب پس از دوزهای بالا شود. در حالی که بدن شما پس از مدتی خود را با اثرات کافئین سازگار می کند، افراد مختلف می توانند پاسخ های بسیار متفاوتی به مقدار مشابهی از آن داشته باشند.
آیا کافئین جای نگرانی دارد؟
قهوه سرشار از آنتی اکسیدان است و بسیاری از مطالعات نشان می دهد که برای سلامتی شما مفید است.
با این حال، دریافت بیش از حد کافئین با اثرات نامطلوبی مانند اضطراب، اختلالات خواب، تپش قلب و بی قراری مرتبط است.
مصرف 400 تا 600 میلی گرم کافئین در روز معمولاً در اکثر افراد با عوارض جانبی همراه نیست. این حدود 6 میلی گرم بر کیلوگرم (3 میلی گرم بر پوند) وزن بدن یا 4 تا 6 فنجان قهوه متوسط در روز است.
همانطور که گفته شد، کافئین تأثیر بسیار متفاوتی روی افراد می گذارد.
برخی نسبت به آن بسیار حساس هستند در حالی که برخی دیگر خود را تحت تأثیر مقادیر زیاد قرار نمیدهند. این تا حد زیادی به دلیل تفاوت های ژنتیکی است.
شما فقط باید آزمایش کنید و ببینید چه مقدار برای شما مناسب تر است.