جواهری که اغلب نادیده گرفته می شود، در مزارع کوچک و کوهستانی که عمدتاً توسط تولیدکنندگان بومی کنترل می شود، قوی می شود: قهوه مکزیکی.
هنگام بررسی مکان های برجسته قهوه بیشتر مواقع قهوه مکزیک نادیده گرفته می شود. با این حال، قهوه مکزیک چیزهای زیادی برای ارائه دارد، از جمله ویژگی های منحصر به فرد و میوه ای، تأثیر اجتماعی و زیست محیطی مفید، و سنت تولید قهوه.
همچنین ممکن است به خرید پیشفرض در مقابل خرید نقطهای علاقه داشته باشید: تفاوت چیست؟
ابرها رشته کوه سیرا مادره در چیاپاس مکزیک را پوشانده اند.
کشت قهوه مکزیک
قهوه مکزیک در 16 ایالت مکزیک کشت می شود، اگرچه اکثریت 711000 هکتار این کشور (تا سال 2018) در جنوب است.
قهوه ابتدا در اواخر دهه 1700 وارد مکزیک شد، زمانی که در مزارع تحت کنترل اروپایی ها در کنار کارگران عمدتا بومی مکزیکی کشت شد. در اوایل قرن بیستم، یک انقلاب روند تغییر وضعیت موجود را از طریق اصلاحات ارضی ارضی آغاز کرد.
آخرین سرشماری کشاورزی 515000 تولیدکننده را به خود اختصاص داد که 85 درصد آنها بومی مکزیک و 95 درصد کمتر از سه هکتار زیر کشت داشتند. تولیدکنندگان بومی و خردهمالک آسیبپذیرترین تولیدکنندگان در صنعت قهوه هستند، اما دولت مکزیک با موسسه ملی مردمان بومی (INPI) برای کمک به آنها همکاری میکند.
تعاونی ها بخش بزرگی از تولید قهوه کشور را مدیریت می کنند. بر اساس گزارش وزارت کشاورزی و توسعه روستایی، مکزیک یکی از بزرگترین صادرکنندگان قهوه دارای گواهی ارگانیک در جهان است که بیش از 8 درصد از تولیدکنندگان آن را تولید می کنند. این چیزها به هم مرتبط هستند، اما برای درک دلیل آن، باید نزدیک به 40 سال قبل سفر کنید.
دولت مکزیک با مشاهده پتانسیل قهوه برای کمک به توسعه روستایی، مؤسسه ملی قهوه INMECAFE را در سال 1973 تأسیس کرد. در اواسط دهه 1980، قهوه به با ارزش ترین محصول صادراتی مکزیک تبدیل شد و 35 درصد از کل تولیدات کشاورزی را به خود اختصاص داد. در سال 1990، تولید قهوه سبز به 440000 تن رسید.
شکست پیمان بین المللی قهوه باعث از بین رفتن کف قیمت قهوه شد و INMECAFE در نهایت سقوط کرد. به جای آن، تعاونی ها نه تنها برای کمک به تولیدکنندگان بومی مکزیک، بلکه برای تشویق تولید قهوه ارگانیک به وجود آمدند.
مکزیک اخیراً 2.6 میلیون کیسه 60 کیلویی را در سال 2018/19 ارسال کرده است. در حالی که کمتر از 1 درصد از کل صادرات قهوه در سراسر جهان را به خود اختصاص می دهد، این کشور را در رتبه هشتم جهان قرار می دهد.
قهوه مکزیکی کلاسیک
قهوه مکزیک معمولاً از نظر بدنه و طعم سبکتر هستند و نتهای ظریفی دارند. آنها پتانسیل فوق العاده بودن را دارند: شش قهوه امتیاز 90 یا بالاتر را در جام برتری 2019 کسب کردند. Gesha اثر کروز خوزه آرگوئلو میسلی با 93.07 امتیاز برنده شد (و 35.40 دلار آمریکا به ازای هر پوند قهوه سبز فروخته شد). به گفته داوران، این قهوهای که در چیاپاس تولید میشود دارای نتهایی از یاس، ترنج، علف لیمو و وانیل بود و در کل بسیار شیرین با طعمی کرهای بود.
مکزیک عمدتاً قهوه عربیکا را در سایه کشت میکند و روبوستا تنها 3 تا 4 درصد از محصول این کشور را تشکیل میدهد. 35 درصد از قهوه مکزیک در 900 متر در روز کشت می شود، شرایطی که برای قهوه های با کیفیت بالاتر در آب و هوای نسبتاً خنک مکزیک مطلوب است.
Edy Hidalgo Espinosa، هماهنگ کننده PECA و Sustainability Coordinator در مکزیک برای تامین کننده لوبیا سبز Caravela Coffee، می گوید: «قهوه ها [در سراسر کشور] به همین روش فرآوری می شوند. در مکزیک 90 درصد قهوه شسته شده و 10 درصد باقیمانده به روش هایی مانند عسل و طبیعی فرآوری می شود.
در حالی که روش های فرآوری بسته به منطقه کمی متفاوت است، تفاوت های قابل توجهی در پروفایل حسی قهوه ها و شیوه های کشت تولیدکنندگان وجود دارد.
سه منطقه اصلی قهوه مکزیک
چیاپاس، اواکساکا و وراکروز: هر منطقه قهوه به ویژگی منحصر به فرد خود افتخار می کند، اما این فقط به این نیست که چه چیزی را در فنجان میل می کنید. ادی میگوید: «آنچه سه کشور تولیدکننده قهوه را متمایز میکند، میزان تمرکز فنی مزارع است.
قهوه مکزیک وراکروز
وراکروز ایالتی طولانی و باریک است که خلیج مکزیک را در آغوش گرفته است. ممکن است ادعا کند که اولین ایالت مکزیک است که در قرن هجدهم درخت قهوه را در خاک خود پرورش داده است.
ادی بهترین قهوههای وراکروز را بهعنوان «میوههای قرمز روشن، زغال اخته، کارامل، پانلا و لطیف با اسیدیته زنده و بسیار آبدار با طعم شیرین و ترش» توصیف میکند که در ارتفاعات داخلی در ارتفاعات ۱۱۰۰ تا ۱۶۰۰ متری زمین رشد میکند.
او ادعا می کند که وراکروز از این سه مورد از نظر فناوری پیشرفته ترین است، با انواع مقاوم تر به بیماری و کاشت کنترل شده. او به من اطلاع می دهد که برخی از پرورش دهندگان مراقبت می کنند تا درختان را به طور یکنواخت در فاصله یک متری از هم قرار دهند و بیش از 5000 بوته در هکتار نداشته باشند.
فینکا ال پیلار کریستین بلتران در ویلا کورزو، چیاپاس، مکزیک، دارای گیاهان قهوه است که در سایه رشد می کنند.
قهوه مکزیک چیاپاس
بهترین قهوه ها در این ایالت بین 1300 تا 1700 متر بالاتر از سطح دریا، نزدیک مرز گواتمالا رشد می کنند. چیاپاس همچنین بیشترین قهوه را در مکزیک تولید می کند که 40 درصد از کل محصول را تشکیل می دهد.
چیاپاس خانه بسیاری از بومیان مکزیک است، با این حال این ایالت فقیرترین ایالت مکزیک است، با تولید ناخالص داخلی سرانه 7249 دلار آمریکا در سال 2016.
جغرافیای چیاپاس و ترسویر آن را از وراکروز متمایز می کند. ادی توضیح میدهد: «روشها و انواع مختلف قهوه در میان مزارع قهوه در چیاپاس و وراکروز مشابهی وجود دارد. با وجود این، او ادعا می کند که طعم شکلات، تلخ، بادام، مرکبات و لیمو و همچنین بدنی گرد و ماندگار را خواهید چشید.
قهوه مکزیک اواکساکا
Oaxaca مانند یک پازل در همسایگی پایین وراکروز و بالای چیاپاس، با اقیانوس آرام در غرب قرار می گیرد. قهوه خانه های آن معمولاً بین 900 تا 1650 متر بالاتر از سطح دریا قرار دارند.
علیرغم این واقعیت که از نظر فناوری کمترین پیشرفت را در میان مناطق اصلی تولید قهوه مکزیک دارد، ادی به من می گوید که قهوه های Oaxacan هم متمایز هستند و هم تقاضای زیادی دارند. آنها معمولاً شیرین هستند، با ته رنگ کاراملی، نت های میوه ای زرد، اسیدیته نارنجی، بدنی کرمی، و نکات گلی.
بسیاری از کشاورزان در اینجا روش های کشت سنتی را بر مدرن سازی ترجیح می دهند. مزارع 80 ساله ای وجود دارد که هنوز مانند دهه 1940 فعالیت می کنند و ادی تخمین می زند که 70 درصد از گونه ها بومی منطقه هستند.
یک نمونه پلوما هیدالگو، شاخه ای از تایپیکا در قرن نوزدهم است که توسط کشاورزان بومی آواره در اواسط دهه 1800 رشد کرد. همچنین ابتکاراتی برای تبدیل Oaxacan Pluma Hidalgo به عنوان نام اصلی وجود دارد.
پوست پوست پلوما هیدالگو در Oaxaca مکزیک زیر نور خورشید خشک می شود.
مشکلات و راه حل ها برای صنعت قهوه مکزیک
قیمت پایین قهوه در حال حاضر یکی از مسائل کلیدی این کشور است. یک کشاورز معمولی می تواند تنها 98 دلار برای 45 کیلوگرم قهوه سبز عربیکا درآمد داشته باشد، علیرغم این واقعیت که تولید آن 140 دلار هزینه دارد.
از آنجایی که تولیدکنندگان در تلاش برای کسب سود هستند، آنها برای سرمایه گذاری در مزارع خود برای آماده شدن برای رویدادهای نامطلوب آب و هوایی و بیماری ها مجهز نیستند. بحران قیمت قهوه در سال 2018 باعث کاهش قیمتها شد و هنوز بهبود نیافتهاند. نگرانکننده است که اثر قیمتهای پایین را میتوان قبل از سقوط شدید بازار مشاهده کرد.
شیوع زنگ برگ قهوه در سال 2012 محصولات قهوه مکزیکی را در بر گرفت. این قارچ بر گیاهان قهوه تأثیر گذاشت و کمیت و کیفیت برداشت را کاهش داد و نتیجه درازمدت این بود که تولید به نصف کاهش یافت، از 4.5 میلیون کیسه در سال 2012 به 2.2 میلیون کیسه در سال 2012. 2015/16.
به گفته ادی، کشاورزان در تلاش بودند تا با جایگزینی درختان مسن تر با گونه های پرمحصول با قیمت پایین مقابله کنند. با این حال، آنها به نور خورشید و مواد مغذی بیشتری نیاز داشتند. او توضیح میدهد: «این، همراه با ورود آفتکشها به حومه مکزیک، منجر به فرسایش جدی خاک شد، بهویژه با توجه به اینکه دامنههای قهوه مکزیکی ممکن است بین 10 تا 80 درصد باشد».
یک میدان قهوه در اوآخاکا، رشته کوه سیرا سور مکزیک. Edy Hidalgo Espinosa قهوه Caravela
دولت با ارائه انواع قهوه مقاوم به آفات مانند Oro Azteca، Marsellesa و Costa Rica 95 به کشاورزان وارد عمل شد و همچنین به گروههای تولیدکننده در دریافت گواهیهای افزایش قیمت مانند Fair Trade و Rainforest Alliance کمک کرد.
با این حال، این ابتکار کافی نخواهد بود. ادی بر لزوم پرداخت هزینه برای کیفیت قهوه تاکید می کند. او می گوید: «این بدان معناست که تولیدکنندگان می توانند قیمت های بسیار بهتری را ببینند.
کمک فن آوری نیز ضروری است، به خصوص با توجه به تاریخ مکزیک در کشت ارگانیک و تولید ضعیف در هر هکتار. مراقبت از محیط زیست نه تنها طرفداران خرید قهوه شیراز آگاه از محیط زیست را راضی می کند و افزایش قیمت را توجیه می کند. همچنین به مزرعه کمک میکند تا شوکها و بیماریهای محیطی آینده را تحمل کند.
Edy بر ابتکار PECA Caravela Coffee نظارت میکند، کارگاههایی را سازماندهی میکند و به تولیدکنندگان در اتخاذ «روشهای مختلف برای بهبود و حفاظت از محیطزیست و خاک… با تأکید بر مراقبت از محیطزیست و کاهش خطرات تأثیرات زیستمحیطی، و همچنین به تولیدکنندگان آموزش میدهد تا عملکرد را بهبود بخشند.» تا بتوانند درآمد خود را افزایش دهند».
او بر لزوم استفاده از انواع بومی که به خوبی برای تروآر مناسب هستند، تاکید می کند. ارقام بومی اغلب به مداخله کمتری نیاز دارند و در نتیجه تلاش کمتری برای تولیدکننده و آسیب کمتری به محیط زیست انجام می شود.
خبر خوب این است که بخش قهوه مکزیک با رشد 57 درصدی صادرات بین سالهای 2015 تا 2018 در حال احیای است. در این مرحله، تولید بار دیگر به 4 میلیون کیسه افزایش یافته است.
منطقه قهوه مکزیک متنوع و جالب است. به وراکروز یا چیاپاس بروید تا کشاورزانی را بیابید که شیوههای رشد فعلی را اتخاذ میکنند و طعمهای جالبی برای قهوهخورهای متمایز تولید میکنند. کشاورزانی را نیز می توان یافت که به اصل و نسب خود و گونه های منحصر به فرد و چند صد ساله خود افتخار می کنند. و هر کجا که بروید، قهوهکارانی خواهند بود که مشتاق کسب اطلاعات بیشتر در مورد چگونگی افزایش پایداری و کیفیت قهوهشان هستند.
فرقی نمیکند به سنتها، طعمها یا قهوههای آگاه به محیط زیست علاقهمند باشید، مکزیک همه چیز را دارد.