انواع قهوه | انواع دانه قهوه

انواع قهوه

قهوه به یکی از اجزای اصلی زندگی روزمره ما تبدیل شده است. به نظر می رسد جهان حول مایع غنی و تیره می چرخد و بسیاری از مردم موافقند که روزشان تا اولین فنجان نیروبخش شروع نمی شود. با این حال، برای همه پیش می آید که درباره دانه قهوه ای هر روز می نوشند بیشتر بدانند.
اگر در مورد دانه های موجود در قهوه دم کرده خود فکر می کنید، به جای درستی آمده اید. ما این راهنما را گردآوری کرده‌ایم تا همه چیزهایی را که باید در مورد دانه‌های قهوه بدانید، به شما بگوییم، بنابراین به خواندن ادامه دهید.

دانه های قهوه از کجا می آیند؟

دانه‌های قهوه از گیاه قهوه به دست می‌آیند، گیاهی بوته‌مانند که می‌تواند بسیار بلند شود. روی این بوته‌های قهوه، دسته‌های گیلاس رشد می‌کنند و در داخل آن‌ها است که دو دانه قهوه پیدا می‌کنید.

به طور متوسط حدود یک سال طول می کشد تا گیاه قهوه شروع به تولید گل های معطر و سفید کند، سپس تا چهار سال بعد شروع به میوه دادن کند. با این حال، حدود 10 سال طول می کشد تا این گیاهان شروع به تولید دانه های قهوه در سطح تجاری کنند، دانه هایی که بیشترین ارزش را برای کشاورزان دارند. طول عمر کلی گیاه قهوه بین 30 تا 40 سال خواهد بود اما بسته به مراقبت های انجام شده می توانند بسیار طولانی تر زندگی کنند!

پس از رسیدن و آماده شدن برای چیدن، رنگ آنها قرمز می شود، اما باید دید چه زمانی توت ها برای برداشت آماده می شوند، زیرا چیدن خیلی زود یا خیلی دیر می تواند تأثیر زیادی بر طعم نهایی داشته باشد.

قهوه در کجا کشت می شود؟

بیشتر گیاهان قهوه در اطراف جایی که به عنوان “کمربند دانه” شناخته می شود، می روید. اینجاست که پایتخت‌های قهوه جهان مانند برزیل، ویتنام، کلمبیا، اندونزی و اتیوپی را در خود جای داده است، زیرا این مکان‌هایی هستند که قهوه شرایط رشد عالی را برای رشد فراهم می‌کند.

جالب اینجاست که محل رشد دانه های قهوه می تواند طعم آن را تغییر دهد. مواردی مانند آب و هوا، ارتفاع و حتی نوع خاک می توانند بر طعم قهوه ای که دانه ها تولید می کنند تأثیر بگذارند.

آیا گیاهان مختلف دانه های قهوه متفاوتی تولید می کنند؟

بله، بیش از 120 نوع گیاه قهوه وجود دارد و هر کدام نوع متفاوتی از دانه قهوه تولید می‌کنند، با این حال اکثر قهوه‌ای که ما مصرف می‌کنیم فقط از دو نوع Robusta (همچنین به عنوان Coffea Robusta یا Coffea Canephora شناخته می‌شود) یا عربیکا (Coffea Arabica) می‌آید. یا ترکیبی از این دو این دو گونه از نظر طعم، شرایط رشد و قیمت قهوه متفاوت هستند.

دانه های قهوه عربیکا

دانه‌های قهوه عربیکا یکی از محبوب‌ترین انواع قهوه است و اعتقاد بر این است که یکی از اولین گونه‌های قهوه است که ریشه‌های آن به 1000 سال قبل از میلاد باز می‌گردد. دانه ها عموماً بیضی شکل، دارای چین وسط مشخص و بزرگتر از دانه های روبوستا هستند.

این دانه‌ها که به‌خاطر طعم‌های پر جنب و جوش و پیچیده‌شان شناخته می‌شوند، هنگام خرید قهوه شیراز٫ مورد علاقه متخصصان قهوه هستند، زیرا طعم شیرین‌تر و ملایم‌تری دارند، با رنگ‌هایی از میوه‌ها، گل‌ها، شکلات و آجیل، اگرچه اسیدیته‌شان بالاتر است.

به طور کلی گرانتر از روبوستا است. این به این دلیل است که بسیار ظریف‌تر است و برای رشد به نیازهای کشت خاص تری مانند آب و هوا و ارتفاع نیاز دارد. به طور معمول، دانه های قهوه عربیکا در ارتفاعات بین 500 تا 2500 متر رشد می کنند و محتوای کافئین کمی دارند. آمریکای لاتین، به ویژه برزیل، در حال حاضر بزرگترین تولید کننده قهوه عربیکا است.

دانه های قهوه روبوستا

روبوستا که معمولاً در آفریقا، ویتنام و اندونزی رشد می‌کند، نسبت به قهوه عربیکا اسیدیته کمتری دارد، به این معنی که طعم شیرینی آن معمولاً کمتر است. روبوستا به دلیل اسیدیته ساده تر و ترکیبات طعم عمیق تر و قوی تر، می تواند رنگ های چوب یا لاستیک سوخته تولید کند. این یک انتخاب محبوب برای اسپرسو به دلیل طعم غنی و لایه خامه ای است که می دهد.

روبوستاها در ارتفاعات کمتر از 1000 متر رشد می کنند و میوه را بسیار سریعتر از عربیکا تولید می کنند که برای رسیدن به بلوغ چندین سال زمان نیاز دارد و محصول بیشتری از هر درخت تولید می کند. آنها کمتر در برابر آفات و شرایط آب و هوایی آسیب پذیر هستند و این دلیل اصلی ارزان تر بودن آنها نسبت به عربیکا است. یکی دیگر از جنبه هایی که باید در نظر داشت این است که دانه های قهوه روبوستا محتوای کافئین بیشتری دارند.

دانه های قهوه از گونه روبوستا عموما کوچکتر و دایره ای تر از دانه های عربیکا هستند، همچنین معمولاً رنگ پریده تر هستند و چین وسط آن کمتر مشخص است.

دانه قهوه بدون کافئین یا قهوه دی کف چیست؟

چیزی به نام دانه های قهوه بدون کافئین وجود ندارد زیرا به طور طبیعی حاوی کافئین هستند. فرآیند کافئین زدایی قبل از برشته کردن انجام می شود که شامل تورم آنها با آب یا بخار و سپس استخراج کافئین با آب، حلال آلی یا کربن فعال است. در نهایت، دانه های قهوه بدون کافئین خشک می شوند تا به رطوبت طبیعی خود برگردند.

دانه‌های قهوه بدون کافئین، علیرغم اینکه به عنوان «بدون کافئین» شناخته می‌شوند، همیشه حاوی مقداری کافئین هستند، زیرا حذف تمام آن در طول فرآیند ممکن نیست.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *