شما با آرامش در راهروی قهوه در سوپرمارکت محلی خود حرکت می کنید و طیف وسیعی از آسیاب های قهوه را تحسین می کنید. شما اصطلاح “عربیکا” را می بینید و تعجب می کنید که از کجا آمده است. قهوه عربیکا حدود 60 درصد از تولید جهانی قهوه را تشکیل می دهد. این برچسب نشان دهنده تاریخ طولانی قهوه است، زیرا در ابتدا در کوه های یمن کشت می شد.
قهوه به طور باورنکردنی متنوع است و در سراسر جهان به طور متفاوتی از آن لذت می برند. به دلیل تاریخ استعمار فرانسه، قهوه در مراکش به «au lait» معروف است که به معنای سرو با شیر است. این با هل درست می شود و در یک فنجان شیشه ای کوچک در یمن و خلیج سرو می شود. قهوه در ترکیه سیاه، بسیار مقوی است و با شکر سرو می شود.
این دانه قهوه به سراسر جهان سفر کرده است، اما آیا می دانید از کجا آمده است؟
تاریخه قهوه یمن
روایت معروفی از محقق یمنی عبدالحسن الشادیلی وجود دارد که اغلب به کشف قهوه در یمن نسبت داده می شود. عبدالحسن در بیدار ماندن برای نماز شب مشکل داشت. او یک شب به صورت رویا روشنگری دریافت کرد که در آن فرشته ای درخت نان را به او نشان داد و طرز تهیه قهوه را نشان داد.
قهوه برای اولین بار به عنوان یک نوشیدنی در قرن ششم ثبت شد. گیاهان قهوه بومی اتیوپی هستند و ظاهراً در قرن یازدهم یافت شدند. این میوه گیلاس مانند نام «میوه معجزه آسا» را به خود اختصاص داد. قهوه در ابتدا در یمن کشت می شد، اما تا قرن پانزدهم بود که نوشیدنی قهوه ای که امروز می شناسیم و دوستش داریم ساخته شد.
اصطلاح «قهوه» به این میوه عرفانی داده شده است. قاهوا مخفف قاهوات البون است که به «دانه انرژی» ترجمه میشود، بنابراین قهوه در اروپا «انرژی عربستان» نام گرفت. از آنجا که دیگر نوشیدنی های انرژی زا در اسلام حرام بود، قهوه جایگزین ایده آل شد.
قهوه شباهت های زیادی با نوشیدنی های انرژی زا دارد. قاهوا را لغت شناسان عرب قرون وسطی مانند ابن منر به عنوان نوعی انرژی زا یاد می کردند، زیرا اشتهای فرد را کم می کند و احساس هوشیاری یا هیجان را القا می کند. قاهوا مربوط به کلمه قها به معنای بی میل یا گرسنگی است.
اعراب بعد از خوردن قهوه با خوشحالی می رقصیدند. آنها را از خواب غفلت رها کرده بود و نوشیدن این نوشیدنی عجیب کمک کرده بود. آنها توانستند بهتر و برای مدت طولانی تری تمرکز کنند. در کمال تعجب، اعراب از اثرات منفی قهوه آگاه بودند و در نتیجه، ابتدا منحصراً برای نیاز، مانند مطالعه، مصرف می شد.
قهوه تا قرن شانزدهم به یک انحصار ارزشمند برای عثمانی ها تبدیل شده بود. قهوه با عرضه به بازار خیلی زود در خاورمیانه معروف و مورد توجه قرار گرفت. تقاضا برای قهوه افزایش یافت و سپس از طریق بندر المخا یمن به مناطقی از اروپا و آمریکا ارسال شد.
قهوه در دهه 1600 به عنوان “نوشیدنی تولید شده از دانه های خرد شده و برشته شده درختی که در اصل بومی عربستان و حبشه بود” ابداع شد. از اصطلاح ترکی قهوه کاهوه گرفته شده است که از کلمه عربی قوه گرفته شده است.
نهال های قهوه توسط هلندی ها از یمن قاچاق شد و تا دهه 1650 در سراسر اروپا گسترش یافت. محبوبیت قهوه با گسترش کافی شاپ ها باعث ایجاد فرهنگ کافه نشینی شد. قبل از اینکه در انگلیسی قهوه نامیده شود، در هلندی به عنوان قهوه شناخته می شد.
همانطور که می دانید اولین قهوه خانه در استانبول در سال 1555 و در زمان «سلیمان اعظم» تأسیس شد. این «توسط دو تاجر دمشقی تأسیس شد» و علاوه بر قهوه، آب نبات و سایر نوشیدنیهای شیرین میفروخت. موفقیت قهوه خانه در نهایت طعم بدی را در کام مدیران عثمانی گذاشت. برای مدتی، امپراتوری قهوهخانهها را ممنوع کرد، زیرا میترسید که انبوهی از مردان از روز تا شب ممکن است شورش را تحریک کنند. در آن زمان قهوه گناه محسوب می شد. این دانه ی بی گناه محرک ایده آلی برای تشدید و تشدید خشم انسان بود و شاید به انقلاب منجر شود.
خرید قهوه یمن اغلب در دوران مدرن فراموش می شود. به دلیل شرایط درگیری و کشاورزی ارگانیک، هم گران و هم کمیاب است.
قهوه یمن طعمی غنی، میوه ای متمایز، با ته رنگ تمشک و یاس دارد. اکثر قهوه یمن در ارتفاعات کشت می شود.
قهوه، که قبلاً عمدتاً برای یادگیری استفاده می شد، به تدریج در طول زمان تکامل یافته است و در حال حاضر جزء اصلی هر فرهنگ است. قهوه یمن به طور سنتی در صبح میل می شود و در اختیار بازدیدکنندگان قرار می گیرد. تاریخچه قهوه یمن به اندازه قهوه آن غنی است و هر منطقه به خاطر طعم متفاوت قهوه خود مشهور است.
قهوه در الحیمه، یمن، طعم گلدارتری دارد، در حالی که قهوه در انیس بسیار غنی است، با ته رنگ های شکلاتی، نت های لانه زنبوری و میوه های خشک. قهوه هراز به خاطر طعم خاص اش شناخته شده است و ته رنگ میوه ای شبیه قهوه انیس دارد.
قهوه یمن سنانی
سنانی یک اصطلاح بازاری است که به مکانهای متعدد کشت قهوه در غرب صنعا پایتخت یمن اشاره دارد و یکی از دو نوع قهوه موکا یمن به همراه ماتاری است.
یک قهوه عالی سنانی بدنه متوسط و اسیدیته ملایم تری نسبت به بیشتر قهوه های یمن دارد. قهوه سنانی متعادل است و طعمی میوه ای دارد که به دلیل غنا و تندی غیرمعمول آن متمایز است. Mocha Sanani و Arabian Mocha Sanani دو نام دیگر برای قهوه Sanani هستند.
تهیه قهوه یمن
در اینجا یک دستور ساده برای این نوشیدنی سنتی یمنی آورده شده است.
تنها چیزی که نیاز دارید این است:
دانه قهوه یمن 6 قاشق غذاخوری
2 قاشق چایخوری زنجبیل آسیاب شده
4-6 شکر
1 چوب دارچین
در 1 فنجان آب تفاله قهوه، شکر، زنجبیل و دارچین را بجوشانید. پس از جوش آمدن، آن را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید خنک شود و دوباره بجوشد. این فرآیند را سه بار تکرار کنید. پس از اتمام، قهوه را در یک فنجان یا فنجان کوچک بریزید. قبل از خرید قهوه شیراز و نوشیدن صبحگاهی خود، یک دقیقه وقت بگذارید تا طعم متمایز قهوه را درک کنید.