دم کردن قهوه با موکاپات | ابزار ایتالیایی ها

دم کردن قهوه با موکاپات

شاید از خود بپرسید که این روزها محبوب ترین دستگاه دم کردن قهوه چیست؟ اگر بگویید موکاپات اشتباه نکرده اید. این نماد فرهنگ قهوه ایتالیا بلافاصله توسط علاقه مندان به قهوه شناخته می شود و ممکن است در هر 9 آشپزخانه از 10 آشپزخانه ایتالیایی و همچنین خانه های دیگر در سراسر جهان یافت شود. طراحی نمادین، نسبت‌های کوچک، سادگی خیره‌کننده، قیمت ارزان، و طعم‌های قوی، همگی با هم کار کرده‌اند تا دل تعداد بی‌شماری از علاقه‌مندان به قهوه را به دست آورند.

موکا پات ها، این روزها در حال تولدی واقعی هستند. این ابزار سازگار در حال حاضر برای تقویت طعم طبیعی یک قهوه خاص یا حتی برای تهیه کوکتل های محبوب که در کافه های مد روز به فروش می رسد استفاده می شود.

چه قصد خرید یک موکا پات داشته باشید، چه از قبل یکی داشته باشید یا سال هاست از آن استفاده می کنید، این پست به شما کمک می کند تا درباره این قهوه ساز با قدمت چند صد ساله بیشتر بدانید و برخی از تکنیک های پنهانی را که دم کردن موکا شما را زیباتر می کند، آشکار می کند!

چرا دم کردن قهوه با موکاپات محبوب است؟

موکاپات یک انقلاب واقعی در تولید قهوه خانگی را در زمان خود به وجود آورد. این قهوه ساز به لطف آلفونسو بیالتی، مهندس و مخترع لوئیجی دی پونتی، که هر دو از میلان آمده اند، ساخته شده است. آنها برای اولین بار این ابزار منحصر به فرد را در سال 1933 به عموم مردم نشان دادند. اگر در اوایل قرن بیستم یک فنجان قهوه قوی و فوق العاده می خواستند، ایتالیایی ها چاره ای جز رفتن به یک کافه با دستگاه اسپرسوساز و خرید قهوه اسپرسو نداشتند. مدل اولیه موکا پات، معروف به Bialetti Moka Express (که هنوز هم ارائه می‌شود)، به علاقه‌مندان قهوه اجازه می‌داد در خانه بمانند و نوشیدنی‌هایی با شدت و طعمی درست کنند که می‌توانست با اسپرسوی معمولی مطابقت داشته باشد – و تهیه آن مقرون به صرفه‌تر بود!

کنجکاوهای شما ممکن است برای شنیدن این موضوع جالب باشند که نام “موکا” از شهر بندری مشهور یمینی موکا گرفته شده است، که زمانی مرکز تجارت قهوه بود. هنگام اشاره به اولین نوع موکا پات، از کلمه “اکسپرس” برای تاکید بر سرعت این روش دم کردن استفاده شد.

نحوه کار کردن با موکاپات

زمانی که رناتو بیالتی، پسر آلفونسو بیالتی، رئیس شرکت را بر عهده گرفت، موکاپات ها واقعاً شروع به کار کردند. نشان مشهور Bialetti توسط این مرد طراحی شد: در طول دهه 1950، قهوه ساز با شکل سبیلی که ظاهراً خود رناتو را به تصویر می کشد، شناسایی شد. با دقت بیشتر به تبلیغات، این ابزار دم کردن به یک دارایی ضروری برای هر آشپزخانه ایتالیایی تبدیل شده است. پیام اصلی بیالتی همیشه این بوده است که تنها چیزی که برای یک فنجان قهوه خانگی عالی نیاز دارید قهوه، آب، آتش و یک موکا پات است. اعتقاد بر این است که این شرکت از زمان تاسیس خود حدود 300 میلیون موکا پات در سراسر جهان فروخته است.

علیرغم افزایش دسترسی به ابزارهای دم کردن (در اینجا بیشتر در مورد آنها بیاموزید)، موکا پات های ایتالیایی همچنان موقعیت غالب دارند – و حتی محبوبیت آنها در حال افزایش است! برای خرید قهوه شیراز می توانید به فروشگاه کافی شیراز مراجعه کنید.

موکا پات چگونه کار می کند؟

موکا پات به سه بخش تقسیم می شود: محفظه پایینی که آب در آن ریخته می شود، سبد قهوه آسیاب شده و محفظه جمع آوری بالایی. ایده اصلی ساده است: آب در محفظه پایین شروع به جوشیدن می کند و سپس از طریق یک لوله کوچک به سمت بالا رانده می شود. سپس از طریق قهوه ای که در سبد گذاشته شده است قبل از رسیدن به محفظه بالایی خیس می شود. قابلمه های موکا ممکن است روی اجاق گاز یا برقی گرم شوند (برای گرم کردن اجاق گاز شما روی صفحه القایی، مطمئن شوید که مدل شما با این نوع اجاق گاز سازگار است یا یک آداپتور مخصوص بخرید).

در این شرایط، نسبت قهوه به آب با آنچه برای اسپرسو استفاده می شود، یکسان است و دم کرده به دست آمده قوی و غلیظ است. فشار مورد استفاده در این شکل از دم کردن می تواند به اندازه چند میله باشد، از این رو نام این نوشیدنی ها را اسپرسو یا ارجاع به موکا پات ها به عنوان اسپرسوساز نادرست است: اسپرسوی واقعی حداقل به فشار 8 یا 9 بار نیاز دارد. با این حال، این بدان معنا نیست که اسپرسو یک موکا پات خوش طعم نیست٫ فقط در نوع خود غیر معمول و جذاب است.

قهوه اسپرسو

برای کسانی از شما که تا به حال لذت دم کردن قهوه در موکا پات را نداشته اید، دستورالعمل های سنتی بیالتی در اینجا آمده است:

محفظه زیرین را با آب دمای اتاق پر کنید.
قهوه تازه آسیاب شده را انتخاب کنید یا دانه های خود را آسیاب کنید (از آسیاب کردن خیلی ریز آنها خودداری کنید). سبد را تا نیمه با قهوه آسیاب شده پر کنید، مراقب باشید که آن را نچسبانید.
چند دقیقه با قهوه ساز روی حرارت کم تا متوسط صبر کنید. بعد از پر شدن محفظه بالایی از قهوه، حرارت را خاموش کنید.
قهوه به دست آمده را داخل لیوان بریزید و بلافاصله سرو کنید.
این قهوه، قوی، نسبتا تلخ و کاملاً داغ است. این دقیقاً همان چیزی است که ایتالیایی‌ها می‌خواهند: چنین نوشیدنی‌هایی بخشی ضروری از فرهنگ قهوه آن‌ها هستند.

نحوه بهبود طعم قهوه با موکاپات

طرفداران قهوه به سبک ایتالیایی بدون شک روش اصلی دم کردن بیالتی را دوست خواهند داشت. اگر دوست دارید قهوه روزانه‌تان شیرین‌تر و تلخ‌تر باشد، یا اگر دوست دارید چیزهای جدیدی را امتحان کنید، توصیه می‌کنیم این روش را امتحان کنید:

دوستداران طعم کلاسیک باید برای رست های متوسط یا کمی تیره تر را انتخاب کنند، اما اگر می خواهید از این روش استفاده کنید، ممکن است بخواهید قهوه مخصوص را با رست سبک تر امتحان کنید. با این حال، مهم ترین عامل این است که قهوه شما تازه باشد: دانه های تازه بو داده شده همیشه خوش طعم ترین و معطر هستند. دانه قهوه تازه را می توانید با قیمت قهوه مناسب در فروشگاه آنلاین قهوه شیراز تهیه کنید.
از دانه های قهوه ای که قبل از دم کشیدن تازه آسیاب شده اند استفاده کنید. اگر می خواهید بوها و طعم ها به طور کامل استخراج شوند، باید قهوه خود را تازه آسیاب کنید. آسیاب متوسط بهترین گزینه است: درشت تر از آسیابی که برای یک فنجان اسپرسو استفاده می کنید، اما ریزتر از آسیاب معمولی مناسب فیلتر.
سبد موکا پات خود را با قهوه آسیاب شده پر کنید. سبد را با قهوه پر کنید، آن را صاف کنید، اما هیچ فشاری به آن وارد نکنید.
محفظه زیرین را تا بالای شیر اطمینان با آب تازه جوشیده (!) پر کنید. این یکی از رایج ترین روش هایی است که برای جلوگیری از تلخی ناشی از گرم شدن آب سرد برای مدت طولانی در حین دم کردن و در نتیجه “سوختن” قهوه شما استفاده می شود.
سبد را وارد کنید و محفظه بالایی را پیچ کنید (محفظه پایینی را با حوله نگه دارید – در این زمان داغ خواهد بود).
قابلمه موکا را از قبل روی حرارت ملایم تا متوسط گرم کنید. مراقب فرآیند باشید و به صداهای حباب گوش کنید. به محض شنیدن صدای غرغر آب، قهوه ساز را از روی حرارت بردارید و محفظه زیرین را زیر آب سرد بشویید. این کار از بیرون ریختن شدید قهوه در قابلمه جلوگیری می کند و فرآیند دم کردن را متوقف می کند. به این ترتیب از تلخی بیش از حد جلوگیری می شود.
کوکتل را داخل لیوان ها بریزید و سرو کنید.
به طور کلی، این سه ماده اولیه – دانه های تازه برشته شده و آسیاب شده، آب تازه جوشانده شده و دم کردن متوقف شده در لحظه دقیق – ظرفیت بهبود قابل توجهی طعم دم کرده شما را دارند.

قهوه اسپرسو با موکاپات

نکاتی برای علاقمندان موکا پات

خبره‌های باهوش، طرفداران آزمایش‌های جسورانه، و کسانی که دائماً به دنبال ارتقای آیین‌های دم کردن خود هستند، می‌توانند از چند ایده اضافی که علاقه‌مندان به موکا در سراسر جهان مشتاقانه از آنها استفاده می‌کنند، سود ببرند.

قهوه به طور مساوی در سبد قرار داده می شود تا عطر و طعم بهتری داشته باشد. توزیع یکنواخت قهوه آسیاب شده برای استخراج متعادل و طعم مطلوب مورد نیاز است. این بدان معنی است که فاصله بین ذرات منفرد باید تا حد امکان ثابت باشد و از ایجاد توده ها اجتناب شود. قهوه را در سبد بریزید و بین هر کدام تکان دهید. پس از پر شدن سبد، با استفاده از یک سوزن یا یک توزیع کننده مخصوص قهوه، توده ها را جدا کنید.

ممکن است سعی کنید یک فیلتر کاغذی AeroPress را در سبد موکا پات خود قرار دهید. این لایه فیلتر اضافی باعث افزایش استخراج و طعم بهتر قهوه شما می شود. اگر موکا پات شما در سمت بزرگتر است، فیلتر خود را از قبل خیس کنید تا به سبد بچسبد و همانطور که گلدان خود را کنار هم قرار می دهید محکم بماند.

سرعت جریان آهسته و ثابت برای طعم بهتر (با حفظ دمای مناسب به دست می آید). وقتی صحبت از مضرات این روش دم کردن به میان می‌آید، دوستداران چاشنی قهوه به شما خواهند گفت که نگرانی اصلی در اینجا دمای دم‌آوری است که ممکن است به سرعت بیش از حد بالا برود. گلدان ممکن است خیلی داغ شود و باعث شود قهوه شما “سوخته” و در نتیجه تلخ شود. چگونه از این امر اجتناب می کنید؟ بنابراین، راه حل این است: به گرم کردن قابلمه ادامه دهید تا زمانی که قهوه شروع به جاری شدن کند، سپس فشار و دما یکسان را حفظ کنید و از افزایش هر دو و از پایان زودهنگام کل فرآیند دم کردن جلوگیری کنید. اما چگونه این کار را انجام می دهید؟

دم آوری قهوه اسپرسو

اگر از اجاق گاز برقی استفاده می کنید. قابلمه موکا خود را روی یک شعله آماده قرار دهید (به روی حرارت کم تا متوسط بروید). به محض اینکه قهوه شروع به ریختن کرد، قابلمه را به آرامی به طرفین کج کنید. اگر سرعت جریان به حدی کاهش یافت که به نظر می رسد هر لحظه جریان قهوه شما متوقف می شود، قابلمه را به آتش نزدیک کنید. اگر قهوه شما خیلی سریع جریان دارد، حرارت را برای چند دقیقه خاموش کنید یا فقط دما را افزایش دهید. ایده در اینجا گرم کردن ملایم و یکنواخت آب است.
اگر از اجاق گاز یا صفحه القایی استفاده می کنید. هنگامی که قهوه شروع به جاری شدن کرد، حرارت را تا حد امکان کاهش دهید، سپس با بالا بردن قابلمه یا جابجایی آن به یک طرف یا آن در صورت نیاز، به اصلاح ادامه دهید.
اگر از آداپتور استفاده می کنید. اگر اجاق گاز یا صفحه القایی در خانه دارید، توصیه می کنیم از یک آداپتور خاص استفاده کنید. به شما این امکان را می دهد که به محض اینکه قهوه شروع به ریختن کرد، قابلمه را از روی حرارت بردارید. آداپتور گرم به گرم کردن ملایم و یکنواخت موکا پات تا زمانی که فرآیند دم کردن کامل شود، ادامه خواهد داد.
بسته به نوع برشته، از آسیاب و مقادیر مختلف آب استفاده می شود. لوبیاهای برشته شده سبکتر طعم خود را کندتر آزاد می کنند. به همین دلیل است که بهتر است آنها را ریزتر آسیاب کنید و محفظه آب را تا لبه شیر اطمینان پر کنید: این به شما امکان می دهد نت های بیشتری از دانه ها استخراج کنید. اگر کباب تیره‌تری دوست دارید، لوبیاها را درشت‌تر خرد کنید و آب کمتری مصرف کنید. این کار قهوه شما را قوی نگه می دارد و عطر و طعم اصلی آن را استخراج می کند، همانطور که از انواع بو داده تیره انتظار دارید.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *