تفاوت های قهوه عربیکا و روبوستا | ویژگی های دانه های قهوه عربیکا و روبوستا

تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا

در این مقاله میتوانیدمطالبی درباره دانه قهوه بدانید ویژگیهای یک لوبیای خوب را بشناسید وتفاوت بین قهوه عربیکا و روبوستا را به راحتی تشخیص دهید.

بهتر است قبل از اینکه به تفاوت قهوه عربیکا و روبوستا بپردازیم قدری با دانه قهوه اشنا شویم .

قهوه چیست

ایا میدانید قهوه ای که شما انرا به رنگ قهوه ای میشناسیددر ابتدا قرمز رنگ وابدار بوده است که طی فراوریهای مختلف به شکل قهوه ای رنگ درامده اند؟!

برای شناخت بهتر قهوه بایدبگوییم که یک دانه سبز رنگ خام میباشد که از ان برای تولید و پرورش گیاه قهوه استفاده میشود و سپس به دانه های قرمز رنگ و ابدار تبدیل میشود .

تبدیل دانه قهوه به یک گیاه تقریبا 2.5 ماه طول می‎کشد، در حالی که جوانه زدن دانه های قدیمیتر می‎تواند تا 6 ماه طول بکشد. درختان جوان کاملا شکننده هستند و برای محافظت، زیر سایه نگهداری می‎شوند.

حدود 3 تا 4 سال طول می‎کشد تا گیاه  به مرحله میوه دادن برسد و میوه آن برای تولید قهوه با کیفیت برداشت شود. این گیاه، شکوفه هایی دارد که در یک بازه زمانی 30 تا 35 هفته‌ای به گیلاس قهوه تبدیل می‌شوند.گیلاس قهوه همان میوه درخت قهوه است که دانه قهوه درپوسته ای قرمز رنگ قرار دارد وطی مراحلی این پوسته را جداسازی و تبدیل به دانه قهوه میکند

انواع مختلفی از قهوه وجود دارد که شناخته ترین انها قهوه عربیکا میباشد و80 درصد قهوه جهان را تشکیل میدهد. درحالیکه قهوه روبوستا تنها 20 درصد تولید جهانی را شامل میشود.

روزانه بیش از 2/25 میلیارد فنجان قهوه در جهان نوشیده میشود . طبق امار جهانی نزدیک به67 درصد کل مصرف جهانی مربوط به کشورهای امریکا المان فرانسه میباشد تقریبا دو سوم مردم امریکا روزانه حداقل یک فنجان قهوه مصرف میکنند.

ویژگی های قهوه عربیکا و روبوستا

جایی که دانه های قهوه عربیکا و روبوستا رشد می کنند

اگر تا به حال سعی کرده اید دانه های قهوه را در خانه پرورش دهید، ناامید خواهید شد. دانه های قهوه فوق العاده حساس هستند. آنها نیاز به دمای ثابت دارند. درخت قهوه به آفتاب کافی و همچنین به مقدار کافی باران نیاز دارد. این شرایط آب و هوایی بسیار خاص فقط در یک منطقه بسیار خاص مانند استوا جود دارد.

استوا تنها منطقه ای است که دارای این آب و هوای گرمسیری مرطوب و خشک در ارتفاعات مختلف است – و این برای قهوه ما عالی است.

عوامل بسیاری از جمله نوع دانه، کیفیت خاک، آب و هوا، میزان بارش و آفتاب، و حتی ارتفاع دقیقی که قهوه در آن رشد می کند، می تواند طعم محصول نهایی را تحت تاثیر قرار دهد.بطور مثال قهوه کونا kona در مزارع قهوه جزایر هاوایی پرورش داده شده و همیشه برای این قهوه در جهان تقاضای بالایی وجود دارد.قهوه کونا از نوع عربیکاست و در دامنه های فعال اتشفشان ماِِئونالوا mauna loa رشد بسزایی دارد.درختان جوان قهوه کونا در خاک سیاه آتشفشانی قرار می گیرند و ابرهای گرمسیری یک سایبان طبیعی روی درخت‌ها برای محافظت درختان قهوه از نور شدید خورشید ایجاد می‌کنند و بارش مکرر باران در جزیره، گیاهان را به مقدار مناسب مرطوب مینماید. فرآیند تولید قهوه به دقت پردازش می‌شود تا یک فنجان خوشمزه، غلیظ و معطر برای دوستداران قهوه مهیا شود.

درخت قهوه روبیکا به چیزی حدود 2200 میلی لیتر بارندگی در سال نیاز دارد واین درحالی است که درخت قهوه روبوستا به3000 میلی لیتر بارندگی در سال نیاز درد.کشاورزانی که به کاشت این قهوه می پردازند با دقت و توجه بیشتری به این موضوع پرداخته بطوریکه مدام گیاه قهوه را کوتاه میکنند تا میوه های قهوه رشد بیشتری داشته باشند و در اخر قهوه ی با کیفیت تری را کشت کنند.

 قهوه عربیکا: طعم ملایم، لوبیا بیضی شکل، عطر پیچیده

لوبیا عربیکا در حدود 16 تا 25 درجه سانتی گراد رشد می کند، در ارتفاعات بین 600 تا 2000 متر کشت می شود و انواع بی شماری دارد.

وجه مشترک همه لوبیاهای عربیکا عطر ملایم و پیچیده آنهاست. عربیکا کافئین کمتری نسبت به روبوستا دارد.

ویژگی های قهوه روبوستا

همچنین تشخیص دانه های عربیکا از روبوستا فقط با نگاه کردن به آنها بسیار آسان است. دانه های عربیکا بیضی شکل و کمی بزرگتر از دانه های روبوستا هستند. وقتی لوبیا برشته می شود، یک شیار ناهموار و s شکل – که به آن برش مرکزی نیز می گویند – در مرکز خود ایجاد می کند. این یک نشانه مطمئن است که شما مستقیماً به یک لوبیا عربیکا نگاه می کنید.

به تصویر زیر نگاه کنید: وقتی دانه‌های عربیکا و روبوستا در کنار هم قرار می‌گیرند، به راحتی می‌توان تفاوت‌ها را دید.

به هر حال، بسته بندی با برچسب 100% عربیکا لزوماً نشانه ای از کیفیت نیست، بلکه نشان دهنده طعم ملایم است. مهمترین مناطق رشد برای عربیکا شامل برزیل، کلمبیا، اتیوپی و هندوراس است.

یکی از نفیس ترین قهوه های عربیکا در کوه های آبی جامائیکا کشت می شود. و تنها قهوه سبز جهان است که به طور سنتی در بشکه های چوبی صادر می شود.افرادی هستند که جذب این نوع قهوه شده و برای خرید قهوه اقدام میکنند.

قهوه روبوستا: قهوه قوی، دانه گرد، سطوح بالای کافئین

دانه روبوستا در مناطق کم ارتفاع تا ارتفاع 900 متری از سطح دریا رشد می کند.دانه های روبوستا بسیار قوی تر از عربیکا هستند و در برابر تأثیرات خارجی مانند حشرات و دماهای گرم تر مقاوم تر هستند.

قهوه روبوستادارای طعم خاکی و مالتی میباشدو سطوح قابل توجهی کافئین دارد برخلاف قهوه عربیکا نمی توانید طعم اسیدی را در قهوه روبوستا بچشید. روبوستا اغلب با قهوه های دیگر مخلوط می شود تا به یک ترکیب استحکام و عمق بدهد. دانه روبوستا کوچکتر و گردتر از عربیکا است و قسمت مرکزی آن مستقیم است.

در زیر چند کشور مهم تولید کننده قهوه روبوستا را بیان میکنیم :

اوگاندا یکی از تولیدکنندگان برتر قهوه روبوستا در آفریقا است. قهوه روبوستای اوگاندا به خاطر طعم ملایمش با رایحه هایی از شکلات و آجیل معروف است.

قهوه روبوستا اندونزی که اندونزی یکی دیگر از تولیدکنندگان برتر قهوه روبوستا، به ویژه در مناطق سوماترا و جاوه است. قهوه روبوستای اندونزی به خاطر طعم قوی و تنومندش با نت هایی از خاکی بودن و ادویه ها معروف است.

قهوه روبوستا برزیل: در حالی که برزیل عمدتاً به خاطر قهوه عربیکا معروف است، مقدار قابل توجهی قهوه روبوستا نیز تولید می کند. قهوه روبوستای برزیلی به دلیل طعم قوی و محتوای کافئین بالا اغلب در ترکیبات استفاده می شود.

چه چیزی کیفیت قهوه عربیکا وروبوستا را تعیین می کند؟

شاید دوست داشته باشید با انواع قهوه اشنا شوید.شما خودتان نقش مهمی در طعم و مزه قهوه خود بازی می کنید.بسته به نوع سلیقه ومزاج شخصی نوع قهوه خود را انتخاب میکنید.البته تنوع، فرآوری و برشته کردن همگی نقش دارند، اما آماده سازی نیز نقش مهمی دارد.

دانه‌های قهوه و منشأ آنها کاملاً سلیقه‌ای است: کسانی که قهوه‌های پیچیده با تندی دلپذیر را ترجیح می‌دهند به سراغ دانه‌های عربیکا از اتیوپی می‌روند. کسانی که دوست دارند قهوه‌شان بسیار معطر و با ریزه‌هایی از انواع توت‌ها باشد، آنچه را که به دنبال آن هستند در دانه‌های قهوه کنیا پیدا می‌کنند.

ویژگی های قهوه عربیکا

طرفداران قهوه برزیلی با شیرینی دلپذیر و طعم اغلب آجیلی آن جذب می شوند. این پایه عالی برای ترکیب اسپرسو است.

میزان کافیین قهوه روبوستا دو برابر قهوه عربیکا است وطعم قوی وشدیدتری نسبت به قهوه عربیکا دارد .خصیصه های عطری در ان کم تر است.این قهوه درذ ارتفاعات پایین تری نسبت به قهوه عربیکا کشت میشود وزودتر به میوه دهی وبرداشت دست می یابد و تا حدودی ارزانتراز قهوه عربیکا ست پس اگر به دنبال قهوه ارزانتری هستید میتوانید قهوه روبوستا را انتخاب کنید.

کافیین موجود در قهوه عربیکا نصف کافیین قهوه عربیکاست و بین 70 تا 80 درصد تولید قهوه جهانی را در برمیگیرد. طعمی نرم وملایم داشته و خصیصه های عطری بیشتری نسبت به قهوه روبوستا دارد. به همین دلیل دارای محبوبیت جهانی است .

به عنوان یک قاعده کلی، بهتر است دانه های کامل را نسبت به قهوه آسیاب شده خریداری کنید. پس از برداشت و خشک شدن، لوبیاها به درجه های کیفی مختلف دسته بندی می شوند.اگر لوبیاها از نظر اندازه و رنگ مشابه باشند، این نشانه کیفیت بالاست.

بهتر است دانه های قهوه خود را در اسرع وقت مصرف کنید. به هر حال، اکسیداسیون از لحظه ای شروع می شود که لوبیا با اکسیژن موجود در هوا تماس پیدا می کند.

بهترین قهوه عربیکا در کدام کشور تولید می شود؟

به طور کلی قهوه عربیکا به دلیل محبوبیتی که دارد چند کشور دنیا به تولید دانه های عربیکا با کیفیت بالا میپردازند.در اینجا تعدادی از تولیدکنندگان برتر آورده شده است:

کلمبیا:کلمبیا به عنوان یک کشور مهم در تجارت قهوه شناخته می شود و ۱۵ درصد از قهوه جهان را تامین می کند کلمبیا مقداری عربیکا با کیفیت بالا تولید می کند که در سراسر جهان مشهور است.

کلمبیا به طور کلی قهوه با کیفیت های متفاوتی تولید میکند مانند سوپرمو ، اکسترا و اکسلسو .سوپرمو بهترین نوع قهوه است و با استفاده از آخرین تکنولوژی فرآوری می شود دارای طعم بسیار غنی و رایحه مخملی است.

کلمبیا به طور گسترده به عنوان یکی از بهترین تولید کنندگان قهوه عربیکا در جهان شناخته می شود. این کشور دارای شرایط ایده آل برای رشد این نوع قهوه میباشد، از جمله ارتفاعات بالا، آب و هوای گرمسیری و خاک غنی. قهوه کلمبیایی به خاطر طعم‌های شیرین، میوه‌ای و آجیلی‌اش معروف است و اغلب در مخلوط‌ با انواع قهوه های دیگر استفاده می‌شود.

گواتمالا :قهوه گواتمالا به عنوان یکی از بهترین انواع قهوه با کیفیت در جهان در نظر گرفته می شود، زیرا در مناطق کوهستانی رشد می کند که طعم ترش و تندی بسته به شرایط آب و هوایی که در آن کشت شده است پیدا میکند.

معروف ترین نوع قهوه گواتمالا Antigua Volcanic است. این قهوه بدلیل وزش بادهای اقیانوسی طعمی غلیظ با رایحه ای قوی و تصفیه شده ویا طعمی روشن وبا رنگ های اسیدی مشخص دارد.

کاستاریکا :دانه های قهوه کاستاریکا از همه طرف به خوبی گرد شده اند وطعمی کلاسیک داشته وهمچنین دانه های عربیکای فراوری شده ی مرطوب هستند. دانه های قهوه کاستاریکا در خاکهای اتشفشانی این منطقه رشد میکنند ودانه هایی صاف با طعم دلپذیر گردویی هستند.

تفاوت های عربیکا و روبوستا

شبه جزیره عربستان :یکی از معروف ترین قهوه های جهان قهوه موکای عربی است که مدتهای مدیدی است در جنوب غربی شبه جزیره عربستان کشت می شود و باید گفت قهوه محبوبی در دنیای امروزی محسوب میشود.این قهوه طعمی ملایم و عطری شکلاتی دارد. اما به دلیل شکننده بودن دانه های قهوه و تولید کم در این کشور زیاد صادر نمیشود.

قهوه عربیکا برزیل: برزیل بزرگترین تولید کننده قهوه در جهان است و به خاطر دانه های قهوه عربیکا با کیفیت بالا شناخته شده است. قهوه برزیل به دلیل طعم ملایمی که دارد اغلب در ترکیبات استفاده می شود، اما برخی از قهوه های مخصوص برزیل می توانند طعم های پیچیده تری با شکلات، آجیل و میوه داشته باشند.

در مزارع جزایر هاوایی نیز قهوه عربیکا با کیفیت عالی را میتوان یافت.

بهترین کشورتولید کننده قهوه ربوستا

قهوه روبوستا بیشتر در آفریقا و آسیای جنوب شرقی کشت می‌شود و در حالی که اغلب کیفیت پایین‌تری نسبت به قهوه عربیکا در نظر گرفته می‌شود، هنوز هم کشورهایی هستند که دانه‌های روبوستا را با کیفیت بالا تولید می‌کنند. در اینجا تعدادی از تولیدکنندگان برتر آورده شده است:

ویتنام: ویتنام بزرگترین تولید کننده قهوه روبوستا در جهان است که حدود 40 درصد از تولید جهانی را به خود اختصاص داده است. قهوه ویتنام به خاطر طعم غتیظ ان معروف است و اغلب در ترکیبات قهوه اسپرسو و فوری استفاده می شود.

ویتنام دومین کشور تولید کننده قهوه است که بیشتر قهوه ربوستا را تولید میکند که قهوه ساز مخصوص خودشان را دارند. قهوه ویتنام به دلیل شیوه سنتی ویتنامی‌ها برای فرآوری قهوه و سبک خاص آن‌ها در دم دادن قهوه شهرت یافته است.

قهوه روبوستا هند: هند یکی از تولیدکنندگان برتر قهوه روبوستا، به ویژه در مناطق جنوبی کشور است. قهوه روبوستای هندی به دلیل طعم قوی و خاکی خود شناخته شده است و اغلب در ترکیبات قهوه اسپرسو و قهوه فوری استفاده می شود.

قهوه اندونزی :اندونزی کشوری قوی در صادر کردن قهوه روبوستا است. کشور اندونزی از نظر جغرافیایی و وضعیت اب و هوایی بسیار مناسب بعنوان بهترین منطقه برای پرورش قهوه شناخته شده و یکی ازمعروف ترین وپر فروشترین نوع قهوه در جهان است.این کشور هم به کشت قهوه عربیکا و هم قهوه روبوستا معروف است که قهوه روبوستای ان بیشتر کشت میشود.

بهترین ویژگی برای طعم قهوه های اندونزی که میتوان در نظر گرفت طعمهای کاکائویی مرکبات شیرین شکلات شیری و اسیدیته پایین .این نوع قهوه را هم میتوان به صورت میکس با انواع دیگر استفاده کرد و هم به تنهایی.

تفاوت های روبوستا و عربیکا

قهوه برزیل:از جمله کشورهایی که بعنوان بزرگترین کشور تولید کننده قهوه در دنیا معروف است برزیل میباشد.. که نه تنها قهوه روبوستا تولید میکند، بلکه به پرورش قهوه عربیکا هم می پردازدوتنها کشوری است که به وسیله ماشین های مکانیکی مخصوص، دانه های قرمز رنگ و ابدار قهوه را از درخت جدا میکند.

از ویژگیهای قهوه روبوستا در برزیل میتوان به این موارد اشاره کرد :طعمهای شیرین و شکلاتی ادویه ای و دارای کافیین به میزان توجهی بالا.درخت این گیاه در ارتفاعات 1600 متری از سطح دریا کاشت میشود.

از قهوه خود لذت ببرید

ما چند توصیه برای شما داریم.گومبه تانزانیا از 100% عربیکا تهیه می شود و رایحه ای از مرکبات، گردو و کمی عسل دارد. کلمبیا پینک بوربون یک گونه کمیاب عربی است که دارای عمق طعم میوه ای فوق العاده است. و اسپرسو هند یک قهوه روبوستا است – با رایحه های شکلات تلخ، تنباکو و دارچین.قیمت قهوه بر حسب نوع وکیفیت ان متفاوت می باشد.

این نوشته در بلاگ ارسال شده است. این لینک مستقیم به این نوشته است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *