اسپرسو چیست؟
یک شات اسپرسو با فشار دادن آب داغ و تحت فشار از میان دانه های قهوه ریز آسیاب شده و بسته بندی شده درست می شود. نتیجه یک فنجان قهوه ای پر طعم و غنی از قهوه تیره و قوی است.
یک شات اسپرسو حاوی حدود 64 میلی گرم کافئین است.اسپرسو معمولاً در فنجان های کوچک سرو می شود که حدود دو تا چهار اونس مایع را در خود جای می دهد. همچنین عنصر اساسی تمام نوشیدنیهای اسپرسو، از جمله کاپوچینو، لاته و آمریکایی است ، قیمت قهوه اسپرسو به درصد قهوه عربیکا و قهوه روبستا بستگی دارد، پس برای طعم بهتر نوشیدنی های قهوه بهتر است به خرید قهوه و نوع آن توجه کنید.
انواع نوشیدنی اسپرسو:
قهوه اسپرسو پایه اصلی نوشیدنی های قهوه است ،مکن است فکر کنید از قبل انواع نوشیدنی های اسپرسو را می شناسید، اما انواع مختلفی از نوشیدنی ها از سراسر جهان وجود دارد. با شروع یک شات اسپرسو اولیه، می توانید انواع نوشیدنی ها را ایجاد کنید.اگر می خواهید فراتر از شات اسپرسو ساده یا کافه لاته بروید، ما اینجا هستیم تا به شما کمک کنیم.
نوشیدنی ریسترتو بر پایه اسپرسو:
اولین مورد در لیست نوشیدنی های اسپرسو ریسترتو است. Ristretto یک شات اسپرسو تک و کوتاه است. در زمان کمتری نسبت به یک شات معمولی دم میشود – 15 تا 20 ثانیه در مقایسه با استاندارد 25 تا 30. طعم غنیتر و شیرینتری نسبت به اسپرسو استاندارد دارد. اگر صبح ها ریسترتو بنوشید، مستقیماً شما را بیدار می کند.
نوشیدنی نولونگو بر پایه اسپرسو:
برای ساختن لانگو به زمان بیشتری نیاز دارید – 35 تا 40 ثانیه در مقایسه با استاندارد 25 تا 30.
دو برابر بیشتر آب از تفاله های قهوه می گذرد که منجر به محتوای کافئین بالاتر و سطح استخراج بالاتر می شود. طعم آن نسبت به اسپرسو معمولی تلخ تر و تندتر است.
Lungo شبیه آمریکایینو به نظر می رسد، اما آماده شده و طعم متفاوتی دارد.
نوشینی دوپیو بر پایه اسپرسو :
دوپیو معمولا در یک دمیتاس بزرگ یا یک فنجان کاپوچینو سرو می شود. دوپیو یک شات دوبل است. دوبرابر مقدار قهوه مصرف می کند، به این معنی که در مقایسه با یک اسپرسو معمولی، دو برابر کافئین قهوه وجود دارد.
دستور دوپیو: از دستگاه اسپرسوساز برای کشیدن دو شات اسپرسو با قهوه ریز آسیاب شده استفاده کنید.
قهوه لاته چیست ؟
لاته یک نوشیدنی قهوه با اسپرسو، شیر بخار پز و لایه ای از کف است. دارای ⅓ اسپرسو و 2/3 شیر بخار پز، با یک لایه نازک کف در بالا.
انواع لاته را می توان با سیروپ های مختلفی از جمله: لاته وانیلی، لاته اسطوخودوس، لاته شیر جو دوسر، لاته ادویه کدو تنبل، لاته نان زنجبیلی سرو کرد.
قهوه آمریکانو بر پایه اسپرسو:
آمریکایینو یک نوشیدنی اسپرسویی است که با آب داغ و اسپرسو درست می شود. این نوشیدنی را می توان با یک یا دو شات اسپرسو و نسبت های مختلف آب (معمولاً 2:1) تهیه کرد.
قهوه کاپوچینو بر پایه قهوه:
کاپوچینو یک نوشیدنی اسپرسو با شیر بخار پز، کف شیر و اسپرسو است. دارای قسمت های مساوی اسپرسو، شیر بخار پز و فوم است (هر کدام ⅓)
تاریخچه کاپوچینو
ریشه در ایتالیا: کاپوچینو را می توان به ایتالیا در قرن هفدهم ردیابی کرد. اعتقاد بر این است که این قهوه به عنوان یک نوع قهوه سنتی وینی که از ترکیب قهوه با خامه و شکر تهیه می شد، ایجاد شده است. مصرف کنندگان قهوه ایتالیایی شروع به آزمایش با نسبت های مختلف قهوه، شیر و کف کردند.
راهبان کاپوچین: نام “کاپوچینو” از راهبان کاپوچین، یک دستور مذهبی کلیسای کاتولیک گرفته شده است. عبادتها لباسهای قهوهای متمایز میپوشیدند، رنگی شبیه قهوه مخلوط شده با شیر. گفته می شود نام این نوشیدنی از شباهت رنگ قهوه و لباس راهبان الهام گرفته شده است.
محبوبیت و تکامل: کاپوچینو در ایتالیا محبوبیت پیدا کرد و در نهایت به سایر نقاط اروپا گسترش یافت. در روزهای اولیه، کاپوچینو معمولاً با قسمت های مساوی اسپرسو، شیر بخارپز و کف شیر تهیه می شد. با این حال، ترکیب دقیق بسته به منطقه و ترجیحات شخصی متفاوت است.
معرفی دستگاه های اسپرسوساز: استفاده گسترده از دستگاه های اسپرسوساز در قرن بیستم انقلابی در تهیه قهوه از جمله کاپوچینو ایجاد کرد. این دستگاه ها امکان کنترل دقیق تری بر استخراج اسپرسو و بخار دادن شیر را فراهم می کردند که منجر به تهیه کاپوچینوهای به خوبی آماده می شد.
محبوبیت جهانی: در اواسط قرن بیستم، کاپوچینو فراتر از ایتالیا محبوبیت پیدا کرد و به یک عنصر اصلی در کافه های سراسر جهان تبدیل شد. قهوه با فرهنگ ایتالیایی مرتبط شد و اغلب به عنوان صبحانه یا نوشیدنی در اواسط صبح از آن لذت می بردند.
تنوع و لمس هنری: با گذشت زمان، انواع کاپوچینو از جمله شربت های طعم دار، لاته آرت و تاپینگ های خلاقانه ظاهر شد. باریستاها با ایجاد طرح های پیچیده روی کف شیر با استفاده از تکنیک هایی مانند اچ کردن و ریختن، مهارت های خود را به نمایش گذاشتند.
امروزه، کاپوچینو یک کلاسیک محبوب در فرهنگ قهوه باقی مانده است. معمولاً از یک سوم اسپرسو، یک سوم شیر بخارپز و یک سوم کف شیر تشکیل شده است. تعادل این عناصر یک نوشیدنی هماهنگ و خامه ای ایجاد می کند که مورد علاقه بسیاری از علاقه مندان به قهوه در سراسر جهان است.
قهوه موکا :
مواد مورد نیاز قهوه موکا
1 شات اسپرسو یا 1/2 فنجان قهوه دم کرده قوی
1 قاشق غذاخوری پودر کاکائو یا شربت شکلات
1 فنجان شیر
شیرین کننده دلخواه (اختیاری)
خامه فرم گرفته (اختیاری)
پودر کاکائو یا تکه های شکلات برای تزئین (اختیاری)
نحوه تهیه قهوه موکا
یک شات قهوه اسپرسو را با استفاده از دستگاه اسپرسوساز دم کنید یا یک فنجان قهوه قوی با روش دم کردن دلخواه خود تهیه کنید.
در یک قابلمه کوچک شیر را روی حرارت متوسط گرم کنید تا شروع به بخار شدن کند. مراقب باشید شیر را نجوشانید.
در حالی که شیر در حال گرم شدن است، پودر کاکائو یا شربت شکلات را در یک لیوان بریزید.
اسپرسو یا قهوه داغ را روی پودر کاکائو یا شربت شکلات داخل لیوان بریزید. خوب هم بزنید تا پودر کاکائو یا شربت شکلات کاملا حل شود.
در صورت تمایل، به طعم شیرین کننده اضافه کنید. میتوانید از شکر، عسل یا هر شیرینکننده دیگری به دلخواه خود استفاده کنید.
پس از بخارپز شدن شیر، آن را با استفاده از میله بخار یا کف کن کف کنید تا به قوام دلخواه شما برسد. شیر باید خامه ای و دارای بافتی مخملی باشد.
شیر کف کرده را داخل لیوان قهوه و شکلات بریزید و کف را با قاشق نگه دارید تا بعداً پر شود.
در صورت تمایل، یک عدد خامه فرم گرفته روی نوشیدنی اضافه کنید.
برای یک لمس نهایی، خامه فرم گرفته را با پودر کاکائو بپاشید یا خرده های شکلات را روی آن بپاشید.
موکای خانگی شما اکنون آماده است تا از آن لذت ببرید! به راحتی می توانید موکای خود را با تنظیم مقدار قهوه، شکلات، شیر و شیرین کننده مطابق با ترجیحات ذائقه خود سفارشی کنید. این قهوه با توجه به افزودنی هایی هنگام تهیه آن اضافه میشود به نسبت به قهوه های دیگر قیمت قهوه بالاتری دارد.
قهوه کورتادو(جبل الطارق):
کورتادو یک نوشیدنی اسپرسو است که از مقادیر مساوی اسپرسو و شیر بخارپز تشکیل شده است. حجم آن همیشه یکسان است: یک دوبل شات اسپرسو و 2 اونس شیر،این نوشیدنی قهوه اسپانیایی به شدت روان است، تعادل ایده آل بین اسپرسو و شیر. غنی، مستحکم و ابریشمی است.
قهوه بریو بر پایه قهوه:
اگه یک قهوه خامه ای می خواهید که تماماً قهوه Breve را امتحان کنید! این نوشیدنی ریز قهوه، طعم بزرگی دارد: اسپرسوی قوی و جسورانه همراه با نصف و نیمه غنی. این یک غذای کامل است .قهوه بریو، با نام مستعار کافه برو یا برو لاته، نوشیدنی از قسمت های مساوی اسپرسو و نصف و نیم است. این قهوه را هم با دانه های قهوه عربیکا و هم روبوستا میتوانید تهیه کنید.
قهوه اسپرسو کان پانا:
اسپرسو کان پانا یک نوشیدنی قهوه با یک یا دو شات اسپرسو است که تقریباً به عنوان دسر عمل می کند! یک شات اسپرسو که روی آن یک بسته خامه غنی شده است. این دو ماده با هم تطابق ایدهآلی دارند: کرم کفدار و مقوی در برابر قهوه تلخ و آجیلی یک لذت واقعی است.
قهوه ریسترتو:
ریسترتو یک شات اسپرسو کوتاه است که در زمان کمتری نسبت به شات استاندارد کشیده میشود (در ایتالیایی به معنی «محدود شده» است). از همان مقدار قهوه استفاده می کند، اما در 15 تا 20 ثانیه در مقابل 25 تا 30 ثانیه درست می شود.
این شات کوتاه خوشمزه اسپرسو سریعتر کشیده می شود و باعث می شود طعم شیرین تر و غنی تر از استاندارد داشته باشد. زمانی که به دنبال چیزی متفاوت هستید این قهوه را امتحان کنید .
لاته ماکیاتو برپایه قهوه:
لاته ماکیاتو شبیه به لاته است، اما طرز تهیه آن متفاوت است. هنگام درست کردن لاته، ابتدا اسپرسو را به فنجان اضافه کنید و سپس شیر اما دستور لاته ماکیاتو: ابتدا شیر را بخارپز کرده و تا یک سوم یا نصف فنجان داخل فنجان بریزید. سپس اسپرسو دم کنید. اسپرسو از کف شیر سنگینتر است، بنابراین در زیر آن فرو میرود. باید آن را به آرامی بریزید تا با شیر مخلوط نشود اما روی آن بماند.
قهوه ماکیاتو کاراملی:
ماکیاتو کارامل یک معجون بسیار محبوب استارباکس است. آنها شات های اسپرسو را با کارامل کره ای، شربت وانیل شیرین و شیر ترکیب کردند.
اولین جرعه ماکیاتو کاراملی به دلیل کاراملی که روی آن وجود دارد شیرین است، اما هر چه بیشتر بنوشید طعم آن متعادل می شود.
دستور ماکیاتو کارامل: شربت وانیل را به فنجان اضافه کنید، سپس شیر بخار پز شده را بریزید. وانیل شیر را شیرین می کند. بعد شات اسپرسو را بریزید و در آخر با سس کارامل یک طرح ضربدری درست کنید.
نوشیدنی آیس کافی بر پایه قهوه:
اسپرسو یخی اسپرسویی است که روی یخ و اغلب با شیر سرو می شود. شبیه قهوه سرد است، اما به جای قهوه دم کرده از اسپرسو استفاده می شود.
این چرخش روی قهوه یخی، طعم غلیظ و غنی اسپرسو را نشان می دهد. برای متعادل کردن طعم، کمی شیر و مقداری شربت ساده بریزید. این قهوه خنک و تابستانه هنگام فصل های گرم سال در زمان خرید قهوه مورد توجه فراوان قرار می گیرد.
نوشیدنی آیس آمریکانو بر پایه قهوه:
در آمریکانو یخی چیست؟ Iced Americano یک نوشیدنی است که با آب داغ و اسپرسو درست می شود و روی یخ سرو می شود.
نوشیدنی آیس کاپوچینو بر پایه قهوه:
کاپوچینوی سرد چیست؟ کاپوچینوی سرد یک نوشیدنی قهوه با اسپرسو، شیر، یخ و شیرین کننده اختیاری است. این بسیار شبیه یک لاته سرد است، اما با فوم سرد سرو می شود.
کاپوچینوی سرد ترکیب اسپرسو و مقداری شیر است ، سپس با اختراع استارباکس برای نوشیدنی های سرد پر کنید: فوم سرد! این لایه کرکی و کف آلود اضافی، شیر بخار پز شده در یک کاپوچینو را تقلید می کند و به هر جرعه یک لیفت هوای ملایم شیرین القا می کند.
نوشیدنی آیس موکا برپایه قهوه:
موکای سرد چیست؟ موکای یخی نوشیدنی است که با اسپرسو تلخ، شکلات یا شربت شکلات و شیر تهیه می شود و روی یخ سرو می شود. این نوشیدنی یک نوشیدنی تابستانه پر طرفدار است.
قهوه چشم قرمز:
قهوه چشم قرمز یک نوشیدنی قهوه است،که قهوه قطره ای را با یک یا دو شات اسپرسو ترکیب می کند.به طور کلی، تمام نوشیدنیهای اسپرسو در طول روز به شما انرژی میدهند، اما هیچ کدام به اندازه قرمزی چشم نیستند. قرمزی چشم به دلیل داشتن کافئین بسیار زیاد باعث قرمزی چشم شما می شود.
قهوه آفوگاتو:
برای آفوگاتو فقط به دو ماده نیاز دارید: بستنی و اسپرسو.
صادقانه بگویم، این بیشتر یک دسر است تا یک نوشیدنی، اما هنوز یک شات اسپرسو دارد، بنابراین می تواند به عنوان یک نوشیدنی نیز استفاده شود. به علاوه، این یکی از بهترین دسرها برای دوستداران قهوه است ،شیرینی شما را راضی می کند و به شما انرژی می بخشد.
دستور تهیه آفوگاتو: یک پیمانه بستنی وانیلی را در فنجان بریزید و روی آن را با یک فنجان اسپرسو بریزید. اختیاری: موادی مانند کارامل، شربت شکلات یا بیسکویت خرد شده را اضافه کنید. برای مشاهده لیست قیمت قهوه میتوانید به کافی شیراز مراجعه کنید.
تاریخچه قهوه آفوگاتو
ریشه در ایتالیا: Affogato، که در ایتالیایی به معنای “غرق” است، اعتقاد بر این است که منشاء ایتالیایی است. در حالی که منشأ دقیق نامشخص است، تصور میشود که در نیمه دوم قرن بیستم پدیدار شده است.
فرهنگ اسپرسو: ایتالیا فرهنگ قهوه قوی دارد، با تمرکز بر نوشیدنی های مبتنی بر اسپرسو. آفوگاتو امتداد طبیعی این فرهنگ است که غنای اسپرسو را با بافت خامه ای ژلاتو ترکیب می کند.
طرز تهیه ساده: آفوگاتو یک دسر ساده و شیک است که نیاز به حداقل آماده سازی دارد. به طور سنتی، یک یا دو پیمانه ژلاتو وانیلی را در یک کاسه یا لیوان قرار می دهند و یک شات اسپرسو داغ روی آن می ریزند. اسپرسو داغ باعث می شود ژلاتو کمی ذوب شود و ترکیبی هماهنگ از طعم ها و بافت ها ایجاد کند.
تطبیق پذیری: در حالی که ژلاتو وانیلی یک انتخاب کلاسیک است، آفوگاتو را می توان با طعم های مختلف ژلاتو متناسب با ترجیحات شخصی درست کرد. برخی از انواع محبوب شامل استفاده از شکلات، کارامل یا ژلاتوی فندقی است.
گسترش و محبوبیت: آفوگاتو فراتر از ایتالیا محبوبیت پیدا کرده است و به یک دسر محبوب در بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است. اغلب در منوی رستوران ها و کافه های ایتالیایی وجود دارد.
تغییرات و نکات خلاقانه: در حالی که آفوگاتو کلاسیک از اسپرسو و ژلاتو تشکیل شده است، تغییراتی در طول زمان پدیدار شده است. برخی از افراد مقداری لیکور مانند آمارتو یا فرانجلیکو را برای افزایش طعم اضافه می کنند. علاوه بر این، گاهی اوقات موادی مانند خرده های شکلات، آجیل خرد شده یا خامه زده شده برای تقویت بیشتر دسر اضافه می شود.
امروزه از آفوگاتو به عنوان یک دسر لذت بخش یا یک خوراکی مبتنی بر قهوه استفاده می شود. این جسارت اسپرسو را با شیرینی و خامه ژلاتو ترکیب می کند و تجربه ای لذیذ و لذت بخش را ایجاد می کند.
نوشیدنی لاته ماچا :
چای لاته یکی از بهترین نوشیدنی های اسپرسو است. با افزودن یک شات اسپرسو به چای ماچا، کافئین زیادی به آن می دهد. حتی بهتر از آن، تلخی قهوه برای گرد کردن شیرینی خامه ای لطیف آن مناسب است. این قهوه خانه خاص است: به اندازه کافی شیرین است و به آرامی با ترکیب خاصی از ادویه های چای چاشنی می شود
انواع: چای لاته، چای لاته وانیلی، چای لاته سرد